Kutyák marcangoltak szét egy hat éves gyereket, a kisfiú a támadásban életét vesztette

Kutyák marcangoltak szét egy hat éves gyereket, a kisfiú a támadásban életét vesztette

Hétfő dél körül riasztották a mangaliai a rendőrséget, miután egy 6 éves fiúra kutyák támadtak.

Albești polgármestere, Gheorghe Moldovan a Realitatea PLUS által készített interjúban elmondta, hogy egyelőre nincsenek részletes információik, várják a rendőrségi beszámolót.

„Ez egy nagy tragédia. Két perccel ezelőtt érkeztünk ide. A rendőrség és a mentők a helyszínen vannak, és ki fogjuk deríteni. Nyomoznak. Úgy tűnik, hogy nem kóbor kutyákról van szó, hanem a szomszédok által gondozott állatokról. Most be akarjuk fogni őket, az egyik szerintem chipes, abból, amit az emberek mondtak nekem… Még mindig próbálják újraéleszteni a gyereket, a későbbiekben derül ki, hogy a mentőakció sikeres volt-e vagy sem” – nyilatkozta a polgármester, azonban később kiderült, hogy minden erőfeszítés ellenére, a gyerek nem élte túl a támadást, és elhunyt.

Hírdetés

Arra a kérdésre, hogy a gyermeket felügyelték-e, Albești polgármestere kifejtette, hogy „egyesek szerint az udvaron történt, mások szerint a kapunál. A gyermek egyértelműen az iskolából jött. Mások azt mondták, hogy látták a hátizsákot az utcán. Most vizsgálják, hogy pontosan hogyan történhetett.”

A polgármester szerint ilyen incidensre még soha nem volt példa.

A településen élő kutyák számáról és az emberek védelme érdekében hozott intézkedésekről kérdezve, Gheorghe Moldovan elmondta, hogy Albești-en a kutyák begyűjtésére és ivartalanítására irányuló akciókat hajtottak végre.

„Tavaly és idén is volt 5-6 olyan akciónk, amikor kutyákat ivartalanítottunk, elvittük az utcáról, féregtelenítettük őket. Azonban úgy tűnik, hogy ezeket a kutyákat gondozzák és etetik, egyértelmű, hogy valakihez tartoznak” – jelentette ki Gheorghe Moldovan polgármester. (Realitatea)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »