Kutyafalka riogatja a gyermekeket

Kutyafalka riogatja a gyermekeket

Tizenöt–tizenhat kutyából álló falka kószál Sepsiszentgyörgyön az Olt negyedben,  Penny Áruház mellett, és a közeli Nicolae Colan-iskolába járó gyermekeket riogatja – tette szóvá a városi tanács tegnapi, rendkívüli ülésén Liviu Comăneci.

A liberális tanácstag (a román közösség egyetlen képviselője a testületben) elmondta: a környéken lakó szülők keresték meg a panasszal. Lehet, hogy a kutyák csak játszani akarnak, de a gyermekek egy része annyira fél tőlük, hogy síkítozik az utcán, mikor közeledni látja az állatokat. Egy alkalommal kijöttek a csendőrök is a szomszédos laktanyától, de a kutyákat vették védelmükbe, legalábbis Comăneci értesülései szerint – ha pedig így van, akkor úgy véli, hogy a hatóságoknak vállalniuk kell a felelősséget értük és az általuk okozott ijedtségért, esetleges harapásért.

Hírdetés

A kellemetlen helyzetet Tóth-Birtan Csaba alpolgármester úgy látja megoldhatónak, hogy szólnak a sintérszolgálatnak: fogják be a környéken kóborló kutyákat, ha pedig nem járnak sikerrel, a helyi rendőrséget is kiküldik járőrözésre az Olt negyedi iskola szomszédságába.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »