Kutyából szalonna, kommunistából keresztény

Csak ülők és hallgatom Korózs Lajost. Hogyan is szólítsa az ember, tűnődöm. Elvtársnak vagy úrnak? Nagyon nem mindegy ugyanis. Bizony a megszólítás sokat elárul. Sőt mindent, megszólítóról és megszólítottról egyaránt.

Maradjunk ez esetben a megszólítottnál. Korózs Lajos az ATV-ben fehéren-feketén azt ecsetelte, mennyire aggódik. Merthogy a Jobbik, élén Vonával, mit sem változott. Maradt a régi. Náci, nyilas, fasiszta, antiszemita, cigánygyűlölő. Ha rajta múlna, visszajönnének a harmincas évek. Talán még koncentrációs táborokat is emelne.

Hírdetés

Szerinte megeshet ugyan, hogy valakinek megváltoznak a nézetei, de annyira azért nem, hogy masírozó náciból higgadt demokrata váljon, aki esténként Majmonidész és Spinoza zsidó filozófiájával csiszolja elméjét. Ez abszolút kizárt. A jó magyar közmondás illik ide is: kutyából nem lesz szalonna.

Most hagyjuk, a Jobbik kinek szimpatikus, kinek nem. Nézzük inkább Korózs (elvtárs vagy úr) saját háza táját. Szóval itt van az idézett közmondás. Akkor hát kérdezem, elvtársból mikor lesz úr? Korózs úr és párttársai egész életükben Marx és Lenin elvtárs tömeggyilkos ideológiája ellen folytattak netán kereszteshadjáratot, Mária-kongregációs őseik hagyományait követve?

Korózs (elvtárs vagy úr, én nem tudom) pártjának útja tudjuk, hova vezetett mindig is. Hm. Magyar Szocialista Párt. Amiből ugyebár csak az utolsó szó igaz. Hát ennyit arról, lesz-e kutyából szalonna, kommunistából keresztény. Tudom, persze, akadnak kivételek, de…


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »