Kuti Nándor ötödik kupagyőzelmét ünnepelte (Férfi kosárlabda)

Kuti Nándor ötödik kupagyőzelmét ünnepelte (Férfi kosárlabda)

A sepsiszentgyörgyi Kuti Nándor és a Kolozsvári U-BT szerdán újabb Román Kupa-győzelmét ünnepelhette, miután a döntőben végig uralt mérkőzésen 78–65 arányban diadalmaskodott a Nagyváradi MSK felett. A 26 éves háromszéki kosárlabdázó és a kolozsvári csapat 2016, 2017, 2018 és 2020 után ötödször örülhetett a kupasorozatban.

A kincses városi és a partiumi együttes minden versenysorozatot figyelembe véve története során nyolcvanadszor csapott össze, Román Kupa-fináléban 2016, 2018 és 2020 után negyedszer néztek farkasszemet. Mindhárom találkozó után a Kolozsvári U-BT örülhetett, amely 2016-ban és 2019-ben a nagyváradi csapat elleni Szuperkupa-mérkőzést is behúzta. A Mihai Silvășan irányította kolozsvári gárda és a Cristian Achim edzette partiumi együttes a Nemzeti Liga döntőjében eddig csak egyszer találkozott, a 2020–2021. évi idényben szintén Kuti Nándor és csapata emelhette magasba a bajnoknak járó serleget. A Körös-parti alakulat ezúttal sem zárta győzelemmel a Kolozsvár elleni finálét, ugyanis az U-BT sorozatban hetedszer is jobbnak bizonyult.

Hírdetés

2023-ban Konstanca adott otthont a Román Kupa nyolcas döntőjének, a Kolozsvári U-BT a negyeddöntőben 76–56-ra győzött a Temesvár, az elődöntőben 88–64-re a Craiova, a döntőben pedig 78–65-re a Nagyváradi MSK ellen, így a fekete-fehér mezesek a Szuperkupa után ebben az idényben a második trófeát gyűjtötték be. Kuti Nándor a három mérkőzésen mindössze tíz perc játéklehetőséget kapott a vezetőedzőtől, ezeken a meccseken két pontot szerzett és kiosztott egy gól­passzt. A háromszéki játékos tavaly szeptemberben sorozatban a tizenegyedik idényét kezdte a Szamos-parti együttes mezében. 2012-ben mutatkozott be a felnőttcsapatban, az évek során három banjoki címet, öt Román Kupát és négy Szuperkupát nyert. (miska)


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »