Küszöbön az újabb gázai mészárlás – az összehasonlíthatatlan túlerőben lévő izraeli hadsereg szóvivője a palesztin kormányfőn gúnyolódik

Küszöbön az újabb gázai mészárlás – az összehasonlíthatatlan túlerőben lévő izraeli hadsereg szóvivője a palesztin kormányfőn gúnyolódik

Az izraeli katonai vezetés az elmúlt órákban újabb egységeket vezényelt a Gázai övezet határára, miközben az izraeli újságok úgy vélik: nagyon közel van a szárazföldi hadművelet megkezdése. Az újabb gázai mészárlás előtt az izraeli hadsereg pszichológiai háborút is indított a Gázai övezet politikai és katonai vezetői ellen. Az izraeli hadsereg arab nyelvű propagandaosztályának szóvivője Fb-oldalán gúnyos hangú üzenettel fordult Iszmá’íl Hánijjához, a Hamász Politikai Hivatalának vezetőjéhez.

Amint arról beszámoltunk, más célpontok mellett az izraeli légierő ma éjszaka porig lebombázta Iszmá’íl Hánijjá miniszterelnök, a Hamász Iszlám Ellenállási Mozgalom Politikai Hivatala vezetőjének irodáját Gázavárosban. Katonai túlerejének tudatában Izrael néhány órával ezelőtt gúnyos üzenetben szólította meg a Hamász miniszterelnökét. Az arab vezetéknevű Áviháj Edrá’í alezredes, az izraeli hadsereg arab nyelvű osztályának szóvivője Fb-oldalán a többi között ezt írta Iszmá’íl Hánijjának:

Ábú el-’Ábd Hánijjának!

Ha ma elmész arra a helyre, ahol egykor a hivatalod volt, nézz jobbra, majd balra, s gondold meg, helyes lépés volt-e a részedről veszélyeztetni a Gázai övezet polgári lakosságát! Vagy talán Muhámmád ed-Déjf és Jáhjá esz-Szinvár vonz téged arra a helyre, ahová sem te, sem a Gázai övezet lakosai nem kívánnak eljutni? (…) Ne felejtsd el közölni velünk az új hivatalod pontos helyét!

Áviháj

A humorizáló izraeli szóvivő a nagyobb hatás kedvéért az Iszmá’íl Hánijjának írt üzenet arab szövege és a palesztin politikus fényképe közé beillesztette Hánijjá tegnap éjjel lerombolt hivatalának fényképét.

Hírdetés

Áviháj Edrá’í izraeli katonai szóvivő Fb-oldalára értelemszerűen főleg arabok válaszolnak az alezredes arab nyelven írt heccelődő bejegyzéseire. Az egyik arab olvasója a szóvivő fölszarvazott, szájából 5,56 × 45 mm-es töltények agyarként kilógó fényképe alá héberül, arabul és angolul ezt írta: „A terrorista világszervezet szóvivője”.

De volt olyan is, aki a szóvivő fényképére pisilő kisfiú fotóját osztotta meg a közösséggel.

H. J. – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »