Küszködnek a vonatok is a nagy hőséggel

A MÁV szakemberei folyamatosan ellenőrzik a sínhőmérsékletet a hőségriadó alatt, a 45 Celsius-fokot elérő vagy azt meghaladó érték esetén fokozott pályafelügyeletet vezetnek be – közölte a vasúttársaság csütörtökön.

A vasúti pálya 50-60 fok között deformálódhat, és ha ennek jelei mutatkoznak, sebességkorlátozást vezetnek be, emiatt jelenleg is több vonalon lassabban járnak a vonatok – tájékoztatott a MÁV.

Közölték, az országos tisztifőorvos által elrendelt hőségriadókor és általában a műszaki meghibásodások, haváriahelyzetek miatti hosszabb vonatkéséseknél gondoskodnak a vízosztásról. Az InterCity vonatokon is adnak vizet a klímaberendezés meghibásodása esetén.

A vasúttársaság szerint a MÁV-Start járműparkjában mintegy 600 légkondicionáló vagy légjavító berendezéssel felszerelt jármű van, ami a teljes üzemelő állomány 20 százaléka. A berendezéseket a vonatok indulása előtt és menet közben is működtetik.

A vasúttársaság a szabadban dolgozó vasutasok számára megteremti a törvényben előírt munkavédelmi és munkabiztonsági feltételeket, az erős napsugárzásnak kitett dolgozók számára megfelelő védőfelszerelést, korlátlan mennyiségű ásványvizet, óránként 10-15 perc pihenőidőt biztosít – tette a MÁV.

Hírdetés

(MTI)

Rövidített útvonalon jár a 79-es troli

A 79-es trolibusz rövidített útvonalon, a Keleti pályaudvar és a Dózsa György út között közlekedik – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a Facebookon.

A kánikula miatt a trolik önjárást biztosító akkumulátorai túlmelegednek, ezért nem jár végig a járat. A kimaradó két megállót pótlóbusszal lehet elérni várhatóan üzemzárásig – tették hozzá.

(HVG)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »