Kuratóriumi közlemény a Színház- és Filmművészeti Egyetem botrányáról

A Színház- és Filmművészetért Alapítvány kuratóriuma a Színház- és Filmművészeti Egyetemen (SZFE) kialakult helyzet kapcsán az alábbi tájékoztatást adja.

Színház- és Filmművészeti Egyetem

Az SZFE jogi helyzete egyértelmű és világos, az Alapítvány a hatályos jogszabályok mentén dolgozik, és határozottan erre hívja fel az SZFE minden dolgozóját és hallgatóját is.

Az Alapítvány, mint az SZFE fenntartója elfogadhatatlannak és felelőtlennek tartja az egyetem vezetőinek lemondását, mivel ezzel az Egyetem vezetői cserben hagyták a hallgatóikat és a munkatársaikat.

Hírdetés

Az Egyetem vezetőinek biztosítaniuk kell az oktatás megkezdését, az épületek, az infrastruktúra biztonságos működését és – különösen a jelenlegi járványhelyzetben – a hallgatók és a dolgozók egészségét. Az SZFE vezetőinek feladata és felelőssége, hogy folytassák munkájukat és biztosítsák az egyetem jogszerű, biztonságos működését.

Az SZFE Alaptörvényben biztosított autonómiája nem sérült. Sajnálattal vettük tudomásul, hogy a számos alkalommal felkínált egyeztetési lehetőséggel az SZFE vezetői és hallgatói nem éltek, az Alapítvány – ahogyan eddig is – készen áll arra, hogy tárgyaljon az SZFE hallgatóival és oktatóival.

Az Alapítvány elfogadta az SZFE fejlesztésére vonatkozó stratégia alapvetéseit, melyet az egyetem oktatóival és hallgatóival, valamint a hazai színházi és filmes szakmával közösen kíván véglegesíteni.

Az Alapítvány elkötelezett abban, hogy megújítsa az SZFE munkáját, jobbá, átláthatóbbá, korszerűbbé tegye a tiszteletreméltó hagyományokkal rendelkező magyar színházi és filmes szakma 155 éves egyetemét – írták közleményükben. 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »