Kupleráj – A kurvák mi vagyunk

Nem az a fő projektem, hogy felszámoljuk az MSZP-t, megelégszem egy gyökeres szervezeti átalakulással és tagrevízióval.

„Jelentős követ dobott az amúgy is kavargó vízbe: felszámolná az MSZP-t. Hogyan fogadták ötletet a párttársai?

Egy politikusnál az a legfőbb érdem, ha megosztó. Nyilvánvalóan megosztotta ez a felvetés a párton belüli gondolkodókat.

Egy megosztó embert nem választanak elnöknek, nem is tud mindenkit képviselni.

Engem Horn Gyula arra tanított, ha megosztó vagy, akkor fontos, hogy a többség mögötted legyen.

És látja a többséget a javaslat mögött?

Egyelőre nem, de azt látom, hogy érdemben tárgyalják az elvtársak a felvetésemet, vérmérséklettől függően, pró és kontra is vannak racionális érvek. Nem az a fő projektem, hogy felszámoljuk az MSZP-t, megelégszem egy gyökeres szervezeti átalakulással és tagrevízióval.

Látta egy másik elnökjelölt, Mesterházy Attila programját, ő is látta az önét, azt mondta, a kettő között 99 százalékos egyezés van, a pártfelszámolás az egyetlen különbség. Támogathatónak gondolja azt a programot?

Hírdetés

Az övé nem egy klasszikus értelemben vett program, mert nem politikai, hanem menedzsmentszemléletű írás. A választmányon többször is elhangzott az, hogy most az egyszer nem politikai krédóknak kellene versenyezniük, hanem olyan személyt kéne választani, aki rendbe tudja tenni ezt a pártot.

Mesterházyt baloldalinak tartja?

Abszolút.

Öt éve hajtogatja, hogy az MSZP hajtson végre baloldali fordulatot. Nem unja?

Nem. De az zavar, hogy a Magyar Szocialista Párt nem szocialista, a fő megszólalók pedig szociáldemokratának mondják magukat. Szerintem ez az ellentmondás hosszú távon fenntarthatatlan és komoly visszásságokat fog okozni.

Asztalfiókban van még a programja, ahogy néhány hete mondta, vagy már elővette?

Húsz-harminc embernek már elküldtem, de írott formában közreadni csak június elején tervezem. Addig még van pár nap.

Molnár Gyula egy korábbi rádióinterjúban azt mondta, az MSZP a volt elnökök pártja, közülük pedig többen akár el is indulhatnak újra elnöknek. Lehet úgy megújulás, ha ugyanazok az arcok váltják egymást két- vagy négyévente?

Erre mondtam a mostani választmányon, hogy ha egy bordélyház nem működik, akkor a kurvákat kell lecserélni. A kurvák pedig mi vagyunk a kuplerájban. A tagságot nem lehet lecserélni, a vezetőket igen. Ugyanakkor abban nem látok problémát, hogy ha valaki – és itt mondjuk ki, Mesterházyra gondolok – volt elnök korábban, lemondott, tanult, és újra megpróbálná.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »