Kunhalmok, avagy „Ti vagytok a mi katedrálisaink!”

Kunhalmok, avagy „Ti vagytok a mi katedrálisaink!”

Misztikus dombokkal, vagy közkeletűbb elnevezéssel élve, kunhalmokkal valaha telis-tele volt az Alföld. De ez a név némiképp félrevezető, mivel elsősorban nem a kunok alkották őket. A „kunhalmok” egy sokkal régebbi kor maradványai, melyek mágikus titkokat rejtenek. Hívhatjuk őket, ahogyan nekünk jól esik – kurgánoknak, tündérdomboknak, őrhalmoknak, határhalmoknak, sírhalmoknak, földpiramisoknak stb. –, a lényegükön ez mit sem változtat. A kunhalmok a tudatosan épített táj részei, amik nem fedik fel minden titkukat mindenféle jöttmentnek, csakis az ősi út követőinek.

 

kép forrása: https://hu.wikipedia.org/wiki/Kunhalom#/media/File:HPIM9758.JPG

 

Egyébiránt a kunok a magyarok egyik rokon- vagy testvérnépének tűnnek az archeológiai leletek alapján: ősi szokásaik, írásmódjuk, nyelvük, életmódjuk, harciasságuk alapján. S ez a sok közös vonás sok mindent megmagyaráz. Nagyjából az 1100-as évektől érkeztek a Kárpát-medencébe, kiváló harcosok voltak, akiket IV. Béla telepít a tatárjárást követően az Alföldre.

 

Ahogyan a címben Illyés Gyula fogalmaz a kunhalmokról: „Ti vagytok a mi katedrálisaink!”

Keletkezésükről jelenleg annyit tud a régészet, hogy valamikor 5-6000 évvel ezelőtt élt a mai Alföld területén egy lovasnomád nép, akinek egész sztyeppei kultúrája ismerős lehet a számunkra: temetkezési szokásaiktól kezdve életmódjukon keresztül a vallási jelképeikig kísérteties hasonlóságot mutatnak az őseinkkel. Ezenfelül jellemző volt rájuk többek között a szarvas- és a sólyomtisztelet. Származásukat tekintve pedig éppen azokról az eurázsiai sztyeppékről érkeztek a Kárpát-medencébe, ahonnét őseink (szkíták, hunok) is. Ugye, mennyire sok a véletlen a történelemben?

 

 

A „kunhalmok” funkciójukat tekintve sírhalmok voltak, amelyekbe az előkelőségeket temették a kiszolgáló személyzettel együtt.

De nem mindegyik kunhalom temetkezési hely, azaz ősi sírdomb. Találunk köztük más feladatokat betöltő halmokat is. Így például vannak köztük őrhalmok, határhalmok, kurgánok és lakódombok, melyek egyértelműen nem temetkezési célokat szolgáltak.

 

Ami a kunhalmok misztikus rendeltetését illeti, számos népi hiedelem, babona és megfigyelés kötődik hozzájuk, melyek már jócskán össze is keveredtek egymással.

Ezek a dombok energiaösvényekre épülhettek, melyek megmagyarázzák, hogy miért gondoltak rájuk félve az ősvallástól eltávolodott emberek. Az a hír járta, hogy különleges természetfeletti lények – tündérek és szellemek – laknak a dombok rejtekén, akik elviszik azokat, akik a közelükbe merészkednek.

E mögött valószínűleg az a mágikus jelenség állhat – mint arról egyes esetekben személyesen is meggyőződtem –, hogy a kunhalmok olyan energiákat gyűjtenek be és sugároznak ki magukból, melyek átjárókat képeznek a szellemvilágok és a földi világ között.

Tehát vannak olyan halmok, melyek időről-időre kapukat nyitnak egy olyan dimenzióba, amit a laikusok csak szimplán túlvilágnak hívnak. Ezek természetesen önmagukban nem jók vagy rosszak. Ezeknél a halmoknál többször megfordultak táltosok is, és nem csak temetkezési céllal, hanem varázslatokat végeztek ott: hangolták a „földpiramisok” energiáit, s azonkon keresztül azt a rendszert, amit mi a Kárpát-medence energetikájának hívunk.

Őstudásunk őrzői egyebek mellett a kunhalmoknál végzett mágikus-vallási rítusaik során kapcsolták össze az eget és a földet. Azaz hívták le az ég erőit a Földanya számára. Nem véletlen, hogy a radiesztéták (sugárzásmérő emberek) a mai napig különleges hatásokat mérhetnek a kunhalmok közelében. Sőt, többen találtak gyógyító energiákat is egyes domboknál, míg mások tudati utazásokat szoktak tenni az efféle szent helyeken. Mi is rendszeresen látogatunk ilyen és ezekhez hasonló szent helyeket, ahol vékonyabb a hártya a világok között. Itt meditálva és spirituális rituálékat végezve fejleszthetjük magunkat és gyakorolhatjuk őseink beavató vallását, a napvallást.

 

Hírdetés

 

Bizonyos halmok – számuk valaha elérte a 40 000-et – nem önmaguk állnak, hanem egy láthatatlan láncolat részeit képezik. Később a néphit sárkányok vagy tündérek ösvényének is nevezte őket kissé túlmisztifikálva a természetfeletti szerepüket. Tény azonban, hogy az eredeti kunhalmok energiahálózatot alkotnak, illetve a Földanya akupunktúrás pontjainak is tekinthetők. Ez az energiahálózat később úgy került át a hagyományokba, illetve a népemlékezetbe, hogy szó szerint fizikai alagutak, rejtett föld alatti folyosók kötik össze a kunhalmokat. Holott ezek inkább erők közvetítésére szolgáló építmények. Nem véletlen, hogy állítólag Attilát is egy ilyen halomban helyezték végső nyugalomra.

 

Bihar megye Árpád nevű településén a hagyomány szerint maga Árpád pihen egy halom mélyén, azaz alszik, s várja visszatérésének idejét.

 

Magyar Adorjántól maradt fenn az a Kokodváron (Parasznya, Szatmár-megye) történt eset, amely a helyi halomról szól. Eszerint egy csoport pogány magyar alszik a halom mélyén, akik nem voltak hajlandók elfogadni az új vallást (a rájuk erőltetett kereszténységet), inkább ide temetkeztek és várják a szabad magyarok életének visszatérését. Ők még tisztelték Magyart, a Napistent.

 

 

Ősi hitünket és tudásunkat tehát nem adták fel elődeink, bármennyire is próbálják ezt az elképzelést belénk sulykolni.

A legenda szerint több szent ember azért vonult be önként a kunhalmokba, hogy ott révült állapotban, romlatlan testtel várja a magyarok „feltámadását”, amikor visszatérhetnek. Ilyen értelemben valóban kincseket rejthetnek ezek a halmok.

 

Ezzel magyarázható, hogy miért terjesztettek el mindenféle rémtörténetet és kísértethistóriát a babonavilágban hívők körében a földpiramisokról őrzőik: ezzel akarták a kunhalmok háborítatlanságát megőrizni. De talán most már ideje, hogy leleplezzük az igazságot.

 

Bárki csatlakozhat hozzánk, aki egyetért elveinkkel és gyakorlati útmutatásaink alapján kívánja követni az igazi magyar virtust kibontakoztató napvallást.

 

Engedd meg, hogy figyelmedbe ajánljam a napvallás eseményeit!

 

 

Részt vehetsz programjainkon:

 

Istentiszteletek http://napvallas.hu/programok/tudj-meg-tobbet-az-istentiszteletekrol-es-ami-mogottuk-van/Aurafejlesztő és Meditációs Klubok http://napvallas.hu/programok/aurafejlesztoi/Főnix-programok http://napvallas.hu/programok/fonix-pHYPERLINK “http://napvallas.hu/programok/fonix-program/”rogram/Egómentesítő kurzusok http://napvallas.hu/programok/egomentesito-kurzus/Karma Oldó Napok http://napvallas.hu/programokHYPERLINK “http://napvallas.hu/programok/karma-oldo-nap/”/karma-oldo-nap/Szer-napok (szent ünnepnapjainkon) https://www.facebook.com/napvallas/?fref=tsÉbresztő Táborok https://www.facebook.com/napvallas/?fref=tsBel- és külföldi zarándoklatok https://www.facebook.com/napvallas/?fref=ts

 

Csatlakozz hozzánk minden elkötelezettség nélkül!

Járd velünk együtt önmagunk felszabadításának útját, melynek segítségével egységet teremthetsz önmagadban és a környezetedben, s hozzájárulhatsz a világ rendjének helyre állításához!

 

Száraz György

Boldog napot!


Forrás:boldognapot.hu
Tovább a cikkre »