Kunhalmi nagyon kiakadt Gyurcsányra

Kunhalmi nagyon kiakadt Gyurcsányra

A koronavírus nem kívánt szezonja idején egy másik járvány is terjed mostanában, a DK „járványa”, s leginkább az MSZP soraiban szedi áldozatait.

Más esetek mellett emlékezhetünk Szaniszló Sándor XVIII. és Kiss László III. kerületi MSZP-s polgármester váratlan DK-ba igazolására. Gyurcsány Ferenc pártelnök a szocialisták reakciójával kapcsolatban erre azt mondta a Magyar Narancsban, hogy „kiszámítható volt, hogy boldogtalanok lesznek és másban keresik a hibát.”

Lássuk most a hibát Gyurcsányban kereső Kunhalmi Ágnes reagálást. Az MSZP választmányi elnöke az ATV-ben (6,30-tól) olvasott be a DK elnökének.

„Gyurcsány Ferenc tagadja azt, hogy neki ehhez köze lett volna, vagy ő ezeket az embereket hívta volna. Azt is elfogadom, hogy táncolni párban csak azzal lehet, akinek van egy párja hozzá.

Azt látni kell, hogy itt két egyéniben megválasztott országgyűlési képviselő nő körzetéről beszélünk, akik egyébként vezető pozíciót töltenek be a saját pártjukban. Hiszen Szabó Tímea a Párbeszéd társelnöke, én jelenleg az MSZP választmányi elnöke vagyok. Nem mellesleg ez a két párt szövetségben is van egymással, és ez a sajnálatos esemény a DK kongresszusa előtt pár nappal történik, egyszerre. Engedjék meg, hogy legalább a kételyeimet fogalmazzam meg azzal kapcsolatban, ha azt mondja Gyurcsány Ferenc, hogy ehhez semmi köze nem volt.

Én abban bízom, hogy ez nem lesz tendencia, és abban bízom, hogy a bizalmat helyre lehet majd állítani. Ez nem jó út. Ezt a tortát lehet majd darabolni, de ettől nem lesz nagyobb a torta. És az egész ellenzéknek még nagyon sok szavazóra kellene szert tenni.

Hírdetés

Nem szerencsés az, amit csinál, mert ez tönkre teszi a bizalmat. Nemcsak az MSZP és a DK között, de tönkreteszi a többi ellenzéki pártban is.

Ha az a célja a Gyurcsány Ferencnek, hogy ővé legyen a legerősebb párt (…), nincs kiugróan egyik párt sem abban a helyzetben, hogy ilyen akciókat csináljon, és bizony ez nem szül jó vért egyik félben sem. A DK ezzel azt az esélyt is el fogja veszíteni, hogy adott esetben a köztársaságpárti oldal megszervezését is magának vindikálja. Ha a DK nem tartja egyenrangú félnek a többi partnert, akkor nem lehet közös kormányzásba menni. Bizalom nélkül nincs közös kampány, bizalom nélkül nincs kormányváltás és utána nincs kormányzás.”

Nem mi mondtuk!

www.888.hu

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »