Kunhalmi melegebb éghajlatra küldte a civileket és a független jelölteket

Kunhalmi melegebb éghajlatra küldte a civileket és a független jelölteket

Kunhalmi úgy ítéli meg, hogy ernyőszervezetre lenne szükség az ellenzéki pártok fölött, és kőkemény reálpolitizálásnak kellene következnie. Úgy látja, a legnehezebb időszak jön a rendszerváltás óta, pont ezért szeretne MSZP-elnök lenni.

Kunhalmi kezd érteni valami, mert olyanokat mondott az ATV-ben, hogy

Már régóta mondogatjuk, hogy a magyar választásokat nem Brüsszelből vagy Berlinből kell megnyerni, hanem le kell menni a jászfelsőszentgyörgyi, a taktaharkányi és a kungyulai emberek közé, és az idegen baloldali újságírók helyett őket kell meggyőzni. Nagyon egyszerű ok miatt: nekik van csak szavazati joguk.

Kunhalmi ezt már kezdi felismerni, tehát jó úton jár. Az MSZP leendő elnök asszonya az ominózus beszélgetésen azt is kifejtette, hogy „kutya nehéz évek jönnek, a legnehezebbek a rendszerváltás óta”, főleg a baloldal számára.

Hírdetés

Úgy gondolja, „a vidéket újra kell szervezni”. Majd elmondta: aggódik a pártján belül az olyan hangok miatt, akik akár szellemileg, akár területileg be akarják zárni az MSZP-t Budapestre vagy egy-két vidéki nagyvárosba.

Kunhalmi beszélt az MSZP kudarcának okairól is, szerinte három fő magyarázata van ennek. Az első a Botka-féle út, ami szerinte elvesztegetett idő volt, főleg így, hogy a volt kormányfőjelölt végül októberben lemondott. A második, hogy a DK-val nem tudtak közös listát állítani, a harmadik pedig az LMP.

Oláh Gellért – www.888.hu

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »