Kuncze Gábor mindenre kapható, ami Orbánnak árt

Kuncze Gábor mindenre kapható, ami Orbánnak árt

Kunczét mindig akkor veszi elő a baloldal, ha az Orbán-kormányba rúgni kell egyet. Hogy miért hiszik azt, hogy egy ilyen vizesnyolcassal, egy erkölcsi elmezavarban szenvedő moral insanity-vel bármit is be lehet bizonyítani, nem tudni.

Mindenesetre rendre próbálkoznak vele. Most például a lélegeztetőgépek túlzott számúnak és drágának vélt beszerzését gyűlöltették vele az ATV-ben.

Talán észrevették rajta, hogy ez a legtöbbször serdülőkorban jelentkező kedélybeli elfajultság lényegében nem más, mint elmegyengeség. Ezért aztán mindenre kapható, ami árt Orbánnak, meg az őt támogató magyarok millióinak.

Persze, esetünkben nem a közvagyon éber őrének felelősségteljes megnyilvánulásáról van szó, hanem arról, hogy a balliberális sajtó szőnyegbombázása részeként ő is potyogtatni tudja a beleszorult salakanyagot, hogy miért kell 300 milliárd forintért 16 ezer lélegeztetőgépet venni. Lehet ugyan, hogy ezzel esetleg emberek tízezreinek az élete megmenthető, amiből egyetlenegy állami felkészületlenségből eredő halál is sok, de ez neki nem számít.

A válaszok részleteivel nem untatom az olvasót, Menczer Tamás külügyi államtitkárnál jobban úgysem lehet összefoglalni, ezért inkább idecsatolom gondolatait. Hatpontos reagálásának egyszavas sűrítménye így szól: hazudtok!

Inkább arra biztatom az olvasót, pörgessék velem vissza az idő kerekét húsz-huszonöt évvel, amikor Kunczén még kevésbé lehetett szabad szemmel is észrevenni az elmegyengeség tüneteit, de azért nagyon is akadtak már figyelmeztető jelek.

Itt van például a nagykabát effektus. Amikor a Horn-kormány belügyminisztere volt, akkor a főnöke, Horn Gyula a Fenyő-gyilkosság utáni napon megtartott kormányülésen így jellemezte Kuncze belügyminiszter „felelősségteljes” munkáját. „Ami ma Magyarországon van, az nem közbiztonság, nem az, amit elvárnak az állampolgárok. Elfogadhatatlan, hogy naponta történjenek rablások és gyilkosságok.” Akiről a főnöke így beszél, az az életben általában sok jóra nem számíthat, ám az SZDSZ-es Kuncze ezt is megengedhette magának.

De a – finoman szólva – elmegyengesége, néven nevezve a gyereket: őskommunista elkötelezettsége akkor tört felszínre isten igazából nála, amikor – szintén belügyminisztereként – párttársa, Eörsi Mátyás kérésének eleget téve kiadott egy igazolást, amely szerint az ’50-es években az ávón nem történtek atrocitások és nem fordultak elő bántalmazások. Az igazolásra Eörsinek azért volt szüksége, mert szintén az ő ügyvédi irodájában dolgozó Bauer Miklós és Bárd Károly egykori ávós tiszttársát, Vajda Tibort Ausztráliában feljelentette egykori áldozata, Bárdi Magda, akit férjével együtt Vajda az ávón, kihallgatás közben súlyosan bántalmazott. Vagyonukat elkobozták, családjukat meghurcolták. Vajda Eörsi ügyvédi irodáját bízta meg magyarországi képviseletével, Eörsi pedig Kuncze belügyminiszteren keresztül be is szerezte a felmentő iratot. A brancs tehát összetartott.

Hírdetés

Bauer Miklós egyébként a szintén SZDSZ-es Bauer Tamás egykori parlamenti képviselőnek az apja, aki az ávóban főtiszti rangot viselt, Bárd Károly pedig az ÁVH vizsgálati osztályának ezredeseként szolgált.

Ám hogy Kuncze pályafutása során folyamatosan moral insanity volt, arra a Révész Máriusszal kapcsolatos viccelődése is jó példa. A fideszes országgyűlési képviselőt, mint békés ünneplőt ugyanis 2006. október 23-án a rendőrök véresre verték. Így a parlament plenáris ülésein is szívesen humorizáló Kuncze Révész Máriusz nevéből Révész Mártíriuszt faragott, amin ugye rajta és liberális (mint tudjuk: diplomás kommunista) párttársain kívül senki nem nevetett, de hát ő a hatalomból ezt mégis jó viccnek gondolta és gond nélkül megengedte magának.

S jót tréfálkozott a Klubrádióban is, amikor a második Gyurcsány-kormány embernyúzó politikáját mentegetve mondta a következő baromi humoros megállapítást. „(…) nagyon sok embert ismerek, akik összehasonlíthatatlanul jobban élnek, mint tíz-tizenöt évvel ezelőtt, és olyan mély letargiában vannak ettől a rettenetes országtól meg helyzettől, hogy legszívesebben az ember tényleg ciántablettát osztogatna nekik, hogy jussanak már túl a problémájukon.”

Ugye milyen jó vicc embereket a halálba kívánni? Ezt se lehet bocsánatkéréssel elintézni, ahogy László Imre minapi Hitler-magasztalását sem. Ez épp az a szint, mint a lélegeztetőgépek problémája. Nem baj, hogy akár emberek ezrei is belehalnak, csak ártson a kormánynak.

Persze, ha az lenne a baj, hogy a járvány eszkalálódása miatt kevés a lélegeztetőgép, akkor azért ordítana a baloldal és médiája, benne az erkölcsi elmezavarban szenvedő Kuncze Gáborral.

Nekik ugyanis mindegy, hogy ki mondja és mit mond, csak szidja a kormányt. Lehetőleg minél szenvedélyesebben, minél nagyobb átéléssel és indulatból, hogy hitelesebb legyen a produkció.

Nekik sohasem a jó cél fontos, hanem az érdek. A politikai haszon, a hatalom ismételt megszerzése, hogy végre ismét gond nélkül kirabolják az Orbán által rendbehozott, biztonságossá tett országot. Ehhez kellenek az ilyen Kuncze-féle haramiák, akivel józan értékrendű, kicsit is igényes magyar ember szóba nem állna. Nemhogy tévés szereplésre kérje, hogy képviselje a baloldal emberellenes, selejtes politikáját.

Horváth K. József – www.888.hu

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »