Különös szilveszter Franciaországban

Különös szilveszter Franciaországban

Több mint 1000 autót gyújtott fel a gettó népe.

Az első jelentések szerint a “francia” külvárosi fiatalok úgy ünnepelték a Szilvesztert, ahogy várható volt, a kiégett autók száma 1000 felett lesz – írja a Leparisien.fr.

Párizsban és külvárosaiban 300 autó vált a lángok martalékává, a fővárost körülvevő megyékben ugyanannyi, az Azúr-parton 100, Limoges-ban 40, Nantes-ban több tucat, és itt még egy művelődési házat is felgyújtottak. Marseille viszont meglepetést okozott, az ott felgyújtott 22 autó rekordalacsonynak számít.

Ahogy várható volt, Strasbourgban volt a legforróbb az éjszaka, itt is 100 fölött van az autóroncsok száma, és egész éjjel folyt a harc a rendőrök/tűzoltók és a gettó népe között.

A kövekre és pirotechnikai eszközökre könnygáz és gumilövedék ment válaszként, több rendfenntartó megsérült, de pontos számokat még nem közöltek.

Hírdetés

A több megyéből még szintén nem futottak be a pontos összesítések, ezek a nap folyamán várhatók. A rendet összesen 148000 rendőr, csendőr, katona és civil biztonsági biztosította, ennyit tudtak tenni.

(Forrás: Vadhajtások)

www.hirhatter.eu

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »