Különleges jogkörrel ruházták fel Müller Cecíliát

Különleges jogkörrel ruházták fel Müller Cecíliát

A rendelet már hatályba is lépett.

Egy, a csütörtöki Magyar Közlönyben megjelent rendelet megváltoztatja az egészségügyi szolgáltatás gyakorlásának általános feltételeit, valamint a működésengedélyezési eljárást, amivel egy 2003 óta fennálló határozat módosult. A kormány rendelete a következő bekezdéssel egészült ki:

„(2a) A (2) bekezdés b) pontjától eltérően az egészségügyi alapellátáshoz kapcsolódó háziorvosi és házi gyermekorvosi ügyeleti ellátást nyújtó egészségügyi szolgáltató részére az országos tiszti főorvos adja ki a működési engedélyt abban az esetben, ha a háziorvosi és házi gyermekorvosi ügyeleti ellátásról az egészségügyi alapellátásról szóló 2015. évi CXXIII. törvény 6/A. §-a értelmében az állami mentőszolgálat gondoskodik.”

Hírdetés

Ez lényegében annyit tesz, hogy a járási hivatalok helyett Müller Cecíliához került át a jogkör március 31-től – írja az Index.

A rendelet továbbá kiegészül azzal, hogy a járási hivataloknak a hatálybalépéstől számított nyolc napon belül át kell tenniük a folyamatban lévő ügyeket az országos tisztifőorvoshoz. Az Orbán Viktor által aláírt rendelet szerint az egészségügyi szolgálati jogviszony létesítése előtt mostantól előzetes engedélyt kell adnia az Országos Kórházi Főigazgatóságnak a koraszülöttmentés és -szállításra, valamint a dialízisellátásra is.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »