Különleges ajándékot kapott Orbán Viktor

Különleges ajándékot kapott Orbán Viktor

Szűcs Tamás tolljavító korábban II. Erzsébetet is megkereste.

November 30-án Orbán Viktor közösségi oldalán jelent meg egy videó arról, hogy ritka tollat kapott. A Blikk megkereste Szűcs Tamás tolljavítót, aki az ajándékot adta a kormányfőnek.

Mint kiderült, a szakember három hete írt levelet Orbán Viktornak, mert szerint a kormányfő nagyjából 25 ezer forintba kerülő tolla „nincs arányban azzal a reprezentatív környezettel, ahol a tollat használta, valamint a státuszával”. Úgy érezte, elegánsabb, magyar gyártmányú darabot illene használnia. Szűcs Tamás maga is meglepődött, amikor felhívták, hogy a Karmelita kolostorban várják.

“Pár napom volt, hogy összeállítsam a szóba jöhető tollakat, amelyekből majd választhat. Némelyiket javítani is kellett, s csak indulás előtt vettem észre, hogy mind a tíz ujjam tintás, de ecettel sikerült eltüntetni a foltokat” – idézte fel Szűcs Tamás.

/* (c)AdOcean 2003-2018, portfolio_hu.Infostart_2018.mobile_site.cikkek.banner_cikkozi_extra */
ado.slave(‘adoceanindexhuokdtbqijve’, {myMaster: ‘dBfmGy0C0lT8mfY5Mfg2WBNH8U_KL2dR9EYdt6o1mXz.47’,

Hírdetés

onServerEmission: function(){document.getElementById(“y-adoceanindexhuokdtbqijve”).classList.add(“uysdfa6ds”);},
onServerEmissionEmpty: function(){}
});

A nagyváradi származású tolljavító 2017-ben elhunyt édesapja kívánságát teljesítette, aki szeretett volna tollat ajándékozni Orbán Viktornak.

A miniszterelnök egy 1940-es évekbeli tollat választott, ami Magyarország első töltőtollgyártójáé, Turcsány Antalé volt. A kormányfő cserébe odaadta Parker tollát, amivel eddig a kormányrendeleteket írta alá.

Szűcs Tamásnak egy tanácsa lett volna Orbán Viktor, de ezt elfelejtette mondani: tartson udvari bolondot.

A tolljavító korábban II. ERzsébet angol királynőnél is jelentkezett. Feltűnt neki ugyanis, hogy a hivatalos töltőtollellátója a Parker, mégis Pelikanokkal látható a képeken. Egy kedves választ kapott, meghívó nélkül.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »