Külön területeket kapnak Budapesten a migránsok

Külön területeket kapnak Budapesten a migránsok

A migránsok által önkéntesen igénybe vehető úgynevezett tranzitterületeket alakítanak ki Budapesten, ezeken a főváros biztosítja a legalapvetőbb közegészségügyi és higiénés viszonyokat – közölte a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság vezetője szerdán Budapesten.

Pető György az ügyben, a főpolgármester kezdeményezésére tartott egyeztetésről beszámoló sajtótájékoztatón elmondta: ilyen területet alakítanak ki a Keleti pályaudvarnál, a Baross téri aluljáróban, valamint a Nyugati és a Déli pályaudvarhoz kapcsolódó közterületeken.

Az egyeztetést azért tartották, hogy a legkisebb városi terheléssel, a leghatékonyabb együttműködéssel, a leggyorsabban átsegítsék Budapesten a migránstömegeket.

Kedden rengeteg volt a gyermek

Ötven csoportban 1324 határsértőt – köztük 249 gyermeket – tartóztattak fel a rendőrök a polgárőrökkel együttműködve Csongrád megye déli részén kedden – közölte a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője. A szegediek eközben elkezdték felfegyverezni magukat, egyre több gázpisztoly fogy.

Konténertábor és tüntetés

Útlezárást terveznek a sormásiak, ha a falu vezetése és az odalátogató belügyi államtitkár nem állapodik meg a településre tervezett menekülttáborról – számolt be a Hír TV híradója. Ismert, Martonfa lakói sem voltak elragadtatva, hogy konténertábort kapnak.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »