Külön tartályban vitt üzemanyagot a magyar busz?

Az Origo értesülése szerint egy kiegészítő üzemanyag-tartály lehetett abban a buszban, amely január közepén korlátnak ütközött, majd egy oszlopnak csapódott, és kigyulladt Verona mellett, az autópályán. A portál szerint azért lehetett plusz tartály a buszon, mert spórolni akartak az üzemanyagon.

Hírdetés

A gyakorlatban nem szokatlan még külföldön sem, hogy a több járművet üzemeltető cégek kibővítik az üzemanyag-tartályokat – mondta az Origónak egy buszok műszaki vizsgáztatásával is foglalkozó szerviz. Nem egyszer találkoztat már műszaki vizsgán olyan külföldről behozott haszonjárművel is, amelynek kibővített tankja volt.

Az olasz hatóságok még nem zárták le a vizsgálatot, a busz roncsa is Olaszországban van még, és a Nemzeti Nyomozó Iroda is nyomoz az ügyben. Arról, hogy hogyan történhetett a baleset, nagyon sok a találgatás, mert a nyomozásra való tekintettel nem adhatnak ki információt.

A buszon a Szinyei Merse Pál gimnázium diákjai és kísérőik utaztak hazafelé egy sítáborból, a balesetben 16-an haltak meg.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »