Külföldről nem magyar állampolgárok nem léphetnek be Magyarországra szeptember elsejétől

Külföldről nem magyar állampolgárok nem léphetnek be Magyarországra szeptember elsejétől

Szeptember 1-jével új szabályokat vezet be a magyar kormány – jelentette be pénteken Gulyás Gergely. A Miniszterelnökséget vezető miniszter kijelentette: elkezdődött a koronavírus-járvány második hulláma.
Gulyás Gergely beszámolt arról, hogy Európában nő a fertőzöttek száma, és a behurcolás lehetősége fennál. A miniszter elmondta, a kormány célja, hogy megvédje a magyar emberek biztonságát. Bejelentette, hogy a koronavírusjárvány-helyzet alakulása miatt a járvány első hulláma idején alkalmazott határvédelmi szabályokhoz való visszatérésről döntött a budapesti kormány.

Hírdetés

Így fő szabály szerint szeptember 1-jétől külföldi állampolgár Magyarország területére nem léphet be, csak indokolt kivételekkel.

Gulyás Gergely ismertetése szerint a külföldről hazatérő magyaroknak pedig 14 napig – vagy mindaddig, amíg 2 nap különbséggel 2 negatív tesztet nem tudnak bemutatni – karanténba kell vonulniuk. A miniszter jelezte, hogy a fertőzések többségének eredete külföldi.

Hozzátette, a magyar kormány a tranzitforgalmat továbbra is biztosítja. Gulyás Gergely kiemelte, két negatív teszt után vállalhatta a pénteki sajtótájékoztató megtartását. A miniszter kérdésre válaszolva elmondta: a magyar hatóságok csak a Magyarországon elvégzett koronavírustesztek eredményét fogadják el.


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »