Külföldi kormányellenes tüntetőket tartóztattak le Budapesten – EZ A LIGETVÉDELEM

Egyesével letartóztatták és elszállították a rendőrök Budapesten a “Ligetvédők” nevű civil szervezet tagjait. A demonstráción külföldi állampolgárok vettek részt, és a nemzetközi sajtónak szánt feliratokkal operáltak. A nemrég közzétett videofelvételből kiderült, hogy egy kormányellenes tiltakozás aktivistáit ismét külföldről kellett importálni: a videofelvételen az látható, amint az egyik tüntető őrizetbe vételekor a többi tüntető azt kiabálja, hogy “egy szót sem ért magyarul”, és “hívjanak tolmácsot”. A megmozduláson emellett olyan plakátok voltak láthatóak, melyek a külföldi sajtó figyelmének felkeltését szolgálják, annak ellenére, hogy a demonstráció elméletileg egy budapesti közpark átépítése ellen szerveződött. A megmozduláson a Greenpeace plakátja – “activism is not a crime” (az aktivizmus nem bűncselekmény) – angol nyelven volt látható, ami arra utal, hogy a megmozdulás nem a magyar állampolgároknak szól, hanem külföldieknek. Így okkal tehető fel a kérdés: mit keresnek megint külföldi állampolgárok egy budapesti kormányellenes demonstráción? Ki fizeti őket, és milyen érdekek szolgálatában állnak, hogy elutazzanak egy idegen országba, majd ott kábítószer hatása alatt egy közpark felújítására hivatkozva az adott ország kormánya ellen tiltakozzanak?

Magyar Menedék - Ősmagyar

Az Index.hu kommentár nélküli videofelvételt tett közzé arról, amint a rendőrök elfogják és a helyszínről elszállítják a “Ligetvédők” nevű civil szervezet demonstráló tagjait a Városligetből. Korábbi letartóztatások során többek között kábítószer hatása alatt álló tüntetőt vettek őrizetbe. A nemrég közzétett videofelvételből azonban kiderült, hogy egy kormányellenes tiltakozás aktivistáit ismét külföldről kellett importálni: a videofelvételen az látható, amint az egyik tüntető őrizetbe vételekor a többi tüntető azt kiabálja, hogy “egy szót sem ért magyarul”, és “hívjanak tolmácsot”.

A megmozduláson emellett olyan plakátok voltak láthatóak, melyek a külföldi sajtó figyelmének felkeltését szolgálják, annak ellenére, hogy a demonstráció elméletileg egy budapesti közpark átépítése ellen szerveződött.

A megmozduláson a Greenpeace plakátja – “activism is not a crime” (az aktivizmus nem bűncselekmény) – angol nyelven volt látható, ami arra utal, hogy a megmozdulás nem a magyar állampolgároknak szól, hanem külföldieknek. Így okkal tehető fel a kérdés: mit keresnek megint külföldi állampolgárok egy budapesti kormányellenes demonstráción? Ki fizeti őket, és milyen érdekek szolgálatában állnak, hogy elutazzanak egy idegen országba, majd ott kábítószer hatása alatt egy közpark felújítására hivatkozva az adott ország kormánya ellen tiltakozzanak?

Az Index.hu által közzétett videofelvételen egyébként látható (00:13-nál), amint az őrizetbe vett félmeztelen tüntető leköpi az ellene jogszerűen intézkedő egyik rendőrt.

HUNHÍR.INFO – HÍDFÖ.RU


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »