Külföldi fegyveres ügynökök lőnek a tüntetőkre és a rendőrökre Iránban

Külföldi fegyveres ügynökök lőnek a tüntetőkre és a rendőrökre Iránban

A növekvő üzemanyag árak miatt kirobbant iráni tüntetések során több tüntető és rendőr is életét veszítette. Az iráni hatóságoknak azonban több bizonyítéka is van arról, hogy a tömegben elvegyültek ún. ,,nem szokványos tüntetők,, azaz külföldi fegyveres ügynökök, akik lőttek a békés tüntetőkre és a rendőrökre egyaránt.

A sajtónak több rendőr is elmondta, hogy a tüntetések idején nem voltak éles lőszerrel ellátva, és csupán gumilövedéket és könnygáz patronokat kaptak a felszerelésük részeként. A videón pedig látható, hogy maszkot viselő fegyveresek keveredtek a tömegbe és tüzet nyitottak a tüntetőkre és a rendőrökre.

Hírdetés

A tüntetéseken kirobbant erőszak egyértelműen előre megszervezett volt, hiszen a békés tüntetéseket az Egyesült Államok, Izrael és több nyugati ország is arra akarta felhasználni, hogy megtámadják az Iráni Iszlám Köztársaság belső rendjét.

Ilyen próbálkozások már korábban is voltak a nyugati államok részéről, mint például a 2009-es ún. ,,zöld forradalom,, ahol a nyugati titkosszolgálatok emberei zavargásokat kezdtek Teheránban azért, hogy eltávolítsák Mahmud Ahmedinejad akkori iráni elnököt a hivatalából. A nyugat csatlósai akkor azonban néhány tízezer embert tudtak az utcára vinni, míg Ahmedinejad elnök mellett milliók álltak ki.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Iran Today)

Sharing is caring!


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »