Külföldi és belföldi versenyeken is helytálltak (Alpesi sí)

Külföldi és belföldi versenyeken is helytálltak (Alpesi  sí)

A sepsiszentgyörgyi Sport-All Sport Club alpesisí-csapatának sportolói az elmúlt időszakban külföldön és belföldön egyaránt próbára tették magukat. Zöld Róbert Ausztriában versenyzett, míg többen az országos utánpótlás-­körverseny – amely egyben Román Kupa – Fehér és Brassó megyei szakaszán álltak rajthoz.

Zöld Róbert két nemzetközi műlesikló-viadalon vett részt Ausztriában. A Szlovén Síszövetség a kedvezőtlen időjárás miatt Ravne na Koroškem városában nem szervezhette meg a versenyeket, így Weinebene és Petzen látta vendégül a mezőnyt. Jelen voltak az ifjúsági olimpia és a világbajnokság győztesei, valamint több világkupa- és Európa-kupa-résztvevő. Bocz Attila tanítványához csatlakozott Csíkszeredából Mánya Szilas és Laczkó Csanád, illetve Brassóból Pászka Zsolt. Weinebenében puha pálya fogadta a sportolókat, ezáltal az ötvenhetedikként induló Róbert nehezen törhetett előre.

Hírdetés

Huszonhét országból 182 síző küzdött az érmekért, ebből 125 férfi állt rajthoz. Első nap mindkét futamot csak 51 versenyzőnek sikerült befejeznie, a székelyföldi sportoló a második futamban a 33. helyen végzett. Második nap ugyanaz a forgatókönyv érvényesült, Róbert az első futamot az 53. pozícióban zárta, aztán a szervezők sóval kezelték a pályát, amely emiatt megkeményedett, így jobban feküdt a sepsiszentgyörgyi egyesület sízőjének, aki ezúttal a 35. lett. Petzenben első nap 96, második nap 102 kieső volt, Zöld pedig a pálya második felében túl erősen ment bele egy nyomba, emiatt a következő kaput már nem tudta bevenni.

A Fehér megyei Aranyosfő adott otthont az országos utánpótlás-körverseny harmadik szakaszának, a Vola Racing Kupának, ahol a Sport-All Sport Club csapatát két versenyző, Rareș Hinti (U16) és Péterffy Gergő (U14) képviselte. A kedvezőtlen időjárás ellenére kitűnő körülmények között zajlottak a műle­siklóversenyek, amelyeken nyolcvan sportoló tette próbára magát. Rareș Hinti mindkét nap az ötödik helyen végzett, míg Péterffy Gergő a tizenötödik és a tizenkettedik pozícióban zárt.

A Román Kupa negyedik fordulóját Brassópojánán rendezték, a Corona Kupán két nap óriás-műlesikló futamot tartottak, ahol 128 versenyző mérte össze tudását. A háromszéki csapatot hat sportoló képviselte, akik ezúttal jeges pályán csúszhattak. Első nap Vass-Vitus Aba a 6. helyen végzett, Florea Csanád a 19., Páll Andor a 26. idővel ért célba. Méder Zsófia a 13., Rareș Hinti a 7. pozícióban végzett, míg Méder Csaba az első kaput rosszul vette, ezért kizárták. Második nap az együttes legtöbb tagja javított: Vass-Vitus a 8., Florea a 17., Páll a 22., Méder Zsófia a 12. lett, a legjobb eredmény Hinti nevéhez fűződik, akinek sikerült negyedikként befejeznie a viadalt. (miska)


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »