Kuleba beszólt Orbánnak: Ha annyira törődik a békével, akkor szóljon Moszkvának

Kuleba beszólt Orbánnak: Ha annyira törődik a békével, akkor szóljon Moszkvának

Az ukrán külügyminisztérium elítélte Orbán Viktor magyar miniszterelnök közelmúltbeli háborúval kapcsolatos megjegyzéseit. A Telegram közösségi üzenetküldő alkalmazásban közzétett közleményében az Dmitro Kuleba kijelentette, hogy ha a magyar miniszterelnök törődik a békével, akkor az “Oroszországgal szoros kapcsolatait arra kellene használnia, hogy rávegye Moszkvát az Ukrajna elleni agresszió leállítására és csapatai kivonására”.

A nyilatkozat azután látott napvilágot, hogy Orbán Viktor a Magyar Nemzetnek azt mondta, hogy az ukrajnai háború „évtizedekig” is eltarthat, és Ukrajna csak addig lesz képes harcolni, amíg az Egyesült Államok pénzzel és fegyverrel támogatja.

– mondta Orbán a szombaton megjelent interjúban. A magyar kormányfő felvázolta Budapest háborúval kapcsolatos álláspontját is, ami a kijevi rezsim szerint persze elfogadhatatlan. Eszerint a „magyar kormány támogatja Ukrajnát, és érdeke annak szuverenitása. Az is érdeke, hogy Oroszország ne jelentsen veszélyt Európa biztonságára, de nem érdeke, hogy minden gazdasági kapcsolatot megszakítson Oroszországgal.”

Hírdetés

🤡 Viktor Orban said that if the United States stops giving money and weapons to Ukraine, the war will stop. pic.twitter.com/4AbG3GHgf3 — NEXTA (@nexta_tv) December 27, 2022

Körkép.sk megjegyzése: Különös lelki nyomorról árulkodik a twitteres bejegyzés alatti hozzászólások tömege, amelyek állati vadsággal ócsárolják Magyarországot.

Körkép.sk, Polskie Radio nyomán


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »