Kulcsfontosságú a továbbjutás (Labdarúgás)

Kulcsfontosságú a továbbjutás (Labdarúgás)

A Ferencváros és a Kolozsvári CFR számára is kulcsfontosságú a továbbjutás a Bajnokok Ligája-selejtező első fordulójából, amelyben a mai visszavágókon előbbi 21 órától a kazah Tobol csapatát, míg utóbbi 21.30-tól az örmény Pjunik Jereván együttesét fogadja.

A zöld-fehérek célkitűzése, hogy sorozatban negyedszer is csoportkörben szerepeljenek a BL-ben, vagy rosszabb esetben az Európa Ligában, ehhez viszont most mindenképpen nyerniük kell az idegenbeli gól nélküli döntetlent követően, ugyanis a párharc vesztese átkerül a harmadik számú európai kupasorozatba, a Konferencia Ligába.

A múlt heti első felvonáson a magyar bajnok idény eleji formát mutatott, de helyzetét nemcsak az nehezítette, hogy az új szezon első tétmeccsét játszotta, hanem a hétórás utazás és a négy­órás időeltolódás is, utóbbi kettő viszont ezúttal a riválist érinti hátrányosan.

Hírdetés

Amíg az FTC 33 bajnoki címével rutinos szereplőnek számít mind az európai porondon, mind a legrangosabb sorozatban, addig a Tobol mindössze másodszor indul a BL-ben: az előző alkalommal, 2011-ben a Slovan Bratislava már az első körben elbúcsúztatta. Az ellenfél ráadásul története során eddig egyetlen párharcot tudott nyerni az európai kupasorozatokban, méghozzá 2018-ban az EL-selejtező első körében.

A párharc visszavágója 21 órakor kezdődik a Groupama Arénában. A továbbjutóra a szlovák Slovan Bratislava és a georgiai Dinamo Batumi párharcának győztese vár a második fordulóban, míg a másik csapat következő ellenfele – a Konferencia Liga-selejtező második körében – az északmacedón Skupi és a gibraltári Lincoln Red Imps párharcának vesztese lesz.

A csapatkapitány, Dibusz Dénes szerint úgy kell pályára lépniük, hogy egy másodpercre se fordulhasson meg a kazahok fejében, reális esélyük van a továbbjutásra. „Agresszív és határozott futballra lesz szükségünk. Olyan domináns játékot kell nyújtani, amit kint nem sikerült megvalósítani, ezért kellett megelégednünk a döntetlennel. Bizonyítani kell, hogy a mienk a jobb csapat” – fogalmazott a válogatott kapus.

A 31 éves hálóőr szerint elégedettek és boldogok nem lennének, ha tizenegyesekkel dőlne el a párharc. Hozzátette, nem úgy készülnek, hogy túlórára kényszerülnek, viszont „ha úgy kell továbbjutni, akkor úgy kell kiharcolnunk”. „A hazai pálya mindig nagy előnyt jelent nekünk, és a hírek szerint most is sokan kilátogatnak a meccs­re. Bejártuk a pályát az új gyep miatt. Nekünk már hiányzott a stadion, az új játékosoknak pedig tetszett” – fogalmazott Dibusz, aki szerint a nyári érkezők gyorsan beilleszkedtek, mert nyitott személyiségek.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »