Kulcsár József diploma nélkül Irán-szakértő

Középfokú végzettséggel, nyelvvizsga nélkül lett a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. Irán-szakértője Kulcsár József Ferenc (Fidesz) volt országgyűlési képviselő és zuglói politikus – írja az Átlátszó.hu.

A portál azon kérdésére, hogyan mélyedt el a témában, Kulcsár József azt válaszolta, utánaolvasott a perzsa történelemnek, valamint hozzátette: az Iráni Iszlám Köztársaság budapesti nagykövetsége Zuglóban található – innen erednek a jó kapcsolatai, és „dolgoznak barátai is a térségben”.

Hírdetés

Mint írják, a korábban autószerelőként tevékenykedő Kulcsár 2006–2010-ben a XIV. kerületi önkormányzat fideszes képviselője volt, egy ciklussal később, 2014-ig a párt parlamenti frakcióját erősítette, és egy időben a Fidesz zuglói választókerületében is elnökölt.

Az Országgyűlés honlapja szerint középfokú végzettséggel rendelkezik, nyelvismeretet pedig nem tüntettek fel. Kulcsár József azt állítja, oroszul és magyarul tárgyal iráni partnereivel, a nyelvet „évekig tanulta az iskolában” – teszik hozzá.

Az Átlátszó.hu azt írja: Kulcsár névjegyén a senior expert titulus áll, az MNKH tájékoztatása szerint a szakértő megbízási szerződéses viszonyban havi 135 ezer forintos juttatásért látja el feladatát.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »