Kulcsár Gergely: megbénult a hajdú-bihari szakszolgálat

Dúró Dóra és Kulcsár Gergely (Jobbik) közös interpellációját előbbi mondta el. Dúró Dóra szavai szerint mintha megbénult volna a Hajdú-Bihar megyei pedagógiai szakszolgálat működése, szeptember óta nem járnak ki szakemberek az óvodákba, iskolákba.

Bejelentette, hogy egy, a Jobbik birtokába került dokumentumban Pappné Gyulai Katalin, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) megyei vezetője elemzi a szakszolgálat szeptemberi mutatóit. Eszerint a Klik által működtetett intézmények nem kapnak megfelelő szakszolgálati alapellátást, a gyermekek többnyire ellátatlanok, a szakszolgálat pazarlóan működik és túlzott mértékű az utazási költségtérítések összege.

Arra is kitért, hogy Bartháné Kmetty Éva megyei főigazgató a “Klik felé történő adatszolgáltatás terén sem áll a feladata csúcsán”, mert a szakszolgálat és az oktatási intézmények elvégzett munkáról szóló adatai nagy mértékben eltérnek egymástól.

Hírdetés

Megkérdezte, hogy a tárca meddig tűri a gyermekek jogainak csorbítását, tervez-e vizsgálatot az ügyben és tervezik-e a főigazgató leváltását.
Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériuma parlamenti államtitkára azt felelte, hogy az érintett szakszolgálat működése kapcsán sem a Klik, sem a Hajdú-Bihar megyei megyeközponti tankerületi igazgató nem jelzett működési zavart.

A képviselő által említett vizsgálatot aggályosnak nevezte, mert azt Bartháné Kmetty Éva kinevezése után harminc nappal készítették.

Véleménye szerint így az eltelt idő hiánya miatt objektív okokból még nem volt vizsgálható a főigazgató tevékenysége. Az ügyben ettől függetlenül vizsgálatot indítanak és intézkednek arról, hogy a szakszolgálat működése zavartalanul folytatódjék – jelentette be.

Kulcsár Gergely a választ nem fogadta el, a parlament viszont 108 igennel 33 nem és egy tartózkodás mellett megtette azt.


Forrás:szebbjovo.hu
Tovább a cikkre »