Kukkantson be a Liget új, lyukacsos tetejű csodájába – videó

Kukkantson be a Liget új, lyukacsos tetejű csodájába – videó

Az épülő üvegpalota átadásával 6 ezer négyzetméternyi, a projekt elindítása előtt látogathatatlan terület nyílik meg az érdeklődők előtt.

Megkezdődtek a tetőszigetelési- és szakipari munkák a Magyar Zene Házánál Budapesten – derül ki a kivitelező Magyar Építő Zrt. Facebook-poszjából. Miután a tervezettnél gyorsabban elkészült a létesítmény szerkezete, már meg is kezdődhettek a szigetelési munkálatok.

Hírdetés

A Liget Budapest Projekt részeként épülő Magyar Zene Háza az egykori Hungexpo épület helyén létesül. A kultúrpalotát a Magyar Építő Zrt. kivitelezi Sou Fujimoto japán sztárépítész és magyar partnere, az M-Teampannon Kft. tervei alapján.

A komplexum lebonyolítási és műszaki ellenőrzési feladatait az Óbuda-Újlak Zrt. és a Főber Zrt. végzi el, a bonyolult tetőszerkezet acélvázát a Weinberg Kft. készíti, a vasbeton-szerkezet az Épszerk-Pannónia Invest munkája, az üvegelemeket pedig az Orosházaglas Kft. gyártotta – emlékeztet a magyarepitok.hu.

A Városligeti-tó mellett, a Vajdahunyad vára és a Műjégpálya épülete közelében épülő üvegpalota átadásával 6 ezer négyzetméternyi, a projekt elindítása előtt látogathatatlan terület nyílik meg a fővárosiak előtt a ligetben.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »