Kubatovék azt kérték a bosnyákoktól, hogy a városba se engedjék a fradistákat

Kubatovék azt kérték a bosnyákoktól, hogy a városba se engedjék a fradistákat

Hiába kérte a bojkottáló Fradi-tábor, hogy hadd vásároljanak vénaszkennelés nélkül jegyet a szarajevói EL-meccsre, a klub rájuk sem hederített. Sőt, a klub még hazudozni is kezdett róluk a bosnyákoknak.

Az FTC vezetősége mindent elkövet, hogy a Fradi-tábor ne juthasson be a szarajevói olimpiai stadionba a ma esti Zeljeznicar elleni EL-selejtező visszavágójára. Mint ismert, az ultrák továbbra is bojkottálják a mérkőzések látogatását, többek közt a jogtalan kitiltások és a szigorú beléptetőrendszer miatt. Míg az összes NB1-es klub eltörölte a szurkolói kártyát, a Kubatov Gábor vezette FTC megtartotta azt, a vénaszkenneres azonosítással együtt.

Ismét meg is lett az eredménye: a múlt heti budapesti mérkőzésen 300 bosnyák fanatikus leszurkolta a fradistákat, a csapat pedig – persze ebben más tényezők is bőven szerepet játszottak – 1-0-ás vereséget szenvedett.

A szurkolói vezetők a hét folyamán nyílt levelet írtak, amit személyesen vittek el az FTC klubházába. Ebben kérték az elnököt, hogy hadd vásároljanak jegyet a szarajevói visszavágóra, és garantálják, hogy sportszerűen biztatják majd a csapatot 90 percen át.

Hírdetés

Fotó: Szurkolók Személyiségi Jogok Nélkül

Az elnökség a megkeresést válaszra sem méltatta, pusztán kiadták a szokásos jegyinformációs közleményt, melyben az állt, hogy továbbra is csak a vénaszkennelt szurkolók vehetnek jegyeket.

A Fradi-tábor ennek ellenére útra kelt, annak reményében, hogy valahogy sikerül bejutniuk a mérkőzésre.

A bosnyák sajtó aztán érdekes módon azzal lett tele, hogy futballhuligánok készülnek Szarajevóba, ahol randalírozni akarnak, a mérkőzést pedig kiemelt kockázatúvá minősítették. Ki is derült, hogy honnan kapták ezt az információt: Sneider Tamás, a Jobbik alelnöke Facebook-bejegyzésében számol be róla, hogy felkereste Gulyás Leonóra konzul asszonnyt, aki elmondta neki: a Ferencvárostól azt a tájékoztatást kapták, hogy magyar futballhuligánok rendbontásra készülnek, hamisított jegyekkel készülnek bejutni a stadionba, a rendbontás elkerülése végett, pedig azt mondták a bosnyák félnek, hogy célszerű lenne megakadályozni a bejutásukat a városba.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »