Kubatov háborút indított a Fradi-szurkolók ellen

Kubatov háborút indított a Fradi-szurkolók ellen

A tegnapi nap folyamán eldőlt: a szervezett szurkolói csoportok a továbbiakban nem látogatják majd a Fradi mérkőzéseit. A csoportok vezetői találkoztak az FTC vezetőségével, Kubatov Gáborék ritka aljas módszerhez nyúltak.

A szurkolói csoportok ma délután az alábbi közleményt adták ki:

Hírdetés

A Ferencváros szervezett szurkolói csoportjai az alábbiakról tájékoztatják a közvéleményt:

A Ferencváros vezetősége a mai napon egyértelműsítette, hogy ragaszkodik a világ egyetlen más stadionjában, sporteseményén sem szükséges biometrikus adatok begyűjtéséhez, amelyek megadása nélkül ezentúl fradista nem szurkolhat a helyszínen futballcsapatunknak.

Ezzel a döntéssel végleg kimondta azt, ami sajnos már jó ideje sejthető volt: az új stadionhoz már nem elég jó a Fradi mellett a nem kevés nehéz évben, másodosztályban is végig kitartó fanatikus tábor, sőt terhes is számára ez a véleményében mindig kritikus, a mérkőzéseket a Ferencváros történelmi hagyományának megfelelően nem csupán sporteseményként, de közéleti eseményként, találkozóhelyként is megélő közösség.

Hiszen mindenki számára nyilvánvaló volt, hogy a sehol máshol az országban nem létező szurkolói kártya, a névre szóló jegyekhez pluszban kért személyes adatok, a klubnak előzetesen megküldendő transzparensek, koreográfiák rajzai, az arcfelismerős, mindent látni akaró többszáz kamera kizárólag Ferencvároshoz való tartozásunk miatti elfogadása után eljön az a pont, amit ez a közösség már nem tud tolerálni.

Mert ezek az intézkedések pont azt a fanatizmust zárják börtönbe, lehetetlenítik el annak őszinte megélését a lelátón, ami a Fradit drasztikusan megkülönbözteti minden más magyar csapattól. Azt a pénzben nem mérhető fanatizmust, utánozhatatlan hangulatot, amelyre minden futball iránt érdeklődô, a Fradit imádó vagy utáló tévénéző, újságolvasó, az ide vágyó, e közösség miatt fradistává váló játékos vagy éppen szponzor kíváncsi. Vagyis mindazt amire a most kitalált üzleti modell épül.

Mindezek mellett az előzetes ígéretek ellenére Magyarország legdrágábban látogatható sportlétesítményévé, csak és kizárólag profit és bevétel alapon működő, jövendő nevével is ezt sugalló futballgyárrá változtatta az egykori Szentélyt, egy új elit játszóterévé téve azt, ahol a B-középnek csak a lelátórész elnevezésében juthatott hely.

Az, hogy klub a a beléptetési rendszer értelmetlen túlszabályozását az utolsó pillanatokig titkolta, a bérletvásárlások megkezdődése utánig halogatta az ezzel kapcsolatos személyes megbeszélések létrejöttét és ezt azok befejeződését követő percben előre megírt – érvrendszerében komolytalan, láthatóan döntésük igazolására utólagos ürügyet kreáló, – közleményével zárta le, egyértelműsítette, hogy eleve nem volt esélye a szurkolóknak kompromisszumot keresniük.

Mindezeket figyelembe véve a Ferencváros szervezett szurkolói csoportjai egységesen kijelentik, hogy a bevezetett intézkedések elfogadhatatlansága miatt határozatlan ideig nem látogatják mindazokat a mérkőzéseket ahol a jelen szabályozás alapján lehet csak jegyhez jutniuk. Leszögezzük, hogy döntésünk nem a csapat ellen irányul, így ezután is minden olyan futball mérkőzésen jelenlétünkkel, hangunkkal kívánjuk segíteni a Ferencvárost, ahol azt a külső szabályzók lehetővé teszik!

Kérünk továbbá minden csoportokkal szimpatizálót, a Ferencváros vezetésének jelen intézkedéseivel nem egyetértőt, hogy csatlakozzon a fanatizmusért, a józan ész szerinti szurkolói hagyományok megörzéséért indított akciónkhoz és egyelőre ne regisztráljon a most meghatározott feltételek mellett.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »