Kubatov Gábor megmondta, hogy miért váltották le Máté Csabát

Kubatov Gábor megmondta, hogy miért váltották le Máté Csabát

A Ferencváros elnöke beszélt a focicsapat élén történt edzőváltásról. Megindokolta, hogy miért nem maradhatott Máté Csaba vezetőedző, aki 10 mérkőzésen irányította a Fradit, ezeken kilenc győzelem és egy vereség volt a mérlege.

„Nem a magyar edzők tehetnek róla, hanem a futballmorál, amit az elmúlt negyven évben tönkretettek. Az utóbbi tíz évben ez sokat javult, de nem könnyű egy magyar edzővel együtt dolgozni – mondta az Origónak Kubatov Gábor.

Hírdetés

Az FTC elnöke úgy folytatta: „Én nem lehetek szurkoló, nekem racionális döntéseket kell hoznom. Bár hallgathatnék a szívemre, de nem lehet. Borzasztó nehéz döntés volt, és azt a beszélgetést senkinek nem kívánom, amit Máté Csabával le kellett folytatnom. Sikeres volt, ráadásul magyar is, tíz éve dolgozunk együtt”.

A Fradinak az kell, hogy egy komoly külföldi edzője legyen, akinek komoly ambíciói vannak. Nálunk mindig az volt, hogy a lehetőségeinknél eggyel magasabb polcon lévő edzővel dolgoztunk.

Máté Csaba pont az az edző volt, aki illett a csapathoz, de minket mindig az húzott felfelé, hogy olyan edzőnk volt, aki magasabban volt jegyezve, mint a csapat – tette hozzá a Ferencváros elnöke, aki elárulta azt is, hogy Máté Csaba a Ferencváros kötelékében marad, és az sincs kizárva, hogy egy nap akár a csapat vezetőedzője is lehet.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »