Ku Klux Klán-kámzsában ment vásárolni egy amerikai maszk helyett

Ku Klux Klán-kámzsában ment vásárolni egy amerikai maszk helyett

Kalifornia állam szélsőségesen liberális hely, a hollywood-i propagandagyár is itt találtható, mondhatni, hogy az Egyesült Államok demokrata pártjának egyik bástyája, ahol már az ezredforduló előtt kisebbségbe kerültek a fehérek és az ország déli államaiban jellemzőbb fajvédő nézetek sem számítanak hétköznapinak.

Nem kell tehát csodálkozni azon, hogy világhíres szenzációt, illetve felháborodást csapnak abból a helyi médiumok nyomán az országos lapok, illetve a helyi illetőségű Los Angeles Times is, hogy a boltba a méltán híres Ku Klux Klan (KKK) kámzsájában megy be vásárolni egy helyi lakos.

Mindez San Diegóban történt, ahol a koronavírus-járvány miatt éppen kötelező a maszk viselése. Az LA Times cikke szerint az illetőt többször is felszólították, hogy vegye le a csuklyát, de nem volt hajlandó megtenni, csak akkor, amikor fizetett az áruért, amit bepakolt a kocsijába.

Hírdetés

A koronavírus-járvány még távolról sem lépett a lecsengés időszakába az Egyesült Államokban, egy kiszivárgott jelentés szerint június elején napi 3 ezren is belehalhatnak a betegségbe. A maszk viselése sok helyütt kötelező, de amikor ezt bevezették, nyilván nem arra gondoltak, hogy KKK csuklyát húzzanak az emberek a fejükre, pedig a célnak ez is tökéletesen megfelel.

A KKK egyébként a 2000-es évek után némi növekedéssel 2018-ban 12 ezer tagot számlált, 1920-ban viszont 4 milliót.


Forrás:harcunk.info
Tovább a cikkre »