Kravcsuk: Ukrajnát kényszeríttették arra, hogy fogadja el a Krím-félszigetet

Ukrajna kénytelen volt elfogadni a Krímet – mondta el a Slon kiadványnak adott interjújában Ukrajna első elnöke, Leonyid Kravcsuk.

A korábbi államfő elmondása szerint Nyikita Hruscsov, a Szovjet Kommunista Párt Bizottságának elnöke kényszeríttette Olekszij Kiricsnkót, a Kommunista Párt első titkárát, hogy Ukrajna „vegye a szárnyai alá a Krímet.”

Mint ismeretes, Nyikita Hruscsov 1954-ben adta át a Krímet Ukrajnának, aminek akkoriban alig volt jelentősége, mert Ukrajna a Szovjetunió része volt.

Hírdetés

Leonyid Kravcsuk elmondása szerint 1954-től elnöksége végéig Ukrajna 100 milliárd dollárt költött a félszigetre – tudatja a Korrespondent.net.

Korábban adtunk hírt róla, hogy Milos Zeman cseh államfő szerint Hruscsov butaságot csinált, amikor 1954-ben odaadta a Krímet Ukrajnának.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?:Ukrán jelképek használatáért megvertek egy férfit a KrímenEgy hónapra a pszichiátriára zártak egy vezetőt a KrímbenLavrov: Az ukrán állam megfosztotta a krími népet az önrendelkezés jogátólRovatok: BelföldTelepülés: UkrajnaCímkék: Leonyid Kravcsuk, Krím-félsziget, történelem, Ukrajna, ukrajnai hírek, SzovjetunióForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »