Kramp-Karrenbauer a külső határ védelméről

Az Európai Unió nem fecsérelheti el az erejét apróságok szabályozására, csak az olyan nagy jelentőségű ügyekkel szabad foglalkoznia, mint a külső határ védelme – hangoztatta a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke a párt hagyományos hamvazószerdai nagygyűlésén.

Annegret Kramp-Karrenbauer a mecklenburg-elő-pomerániai Demminben tartott gyűlésen kiemelte, hogy az idei európai parlamenti (EP-) választás más lesz, mint az eddigiek, mert nagyobb a tét. A választás arról az alapvető kérdésről szól, hogy lesz-e meghatározó befolyása a világban az EU-nak és mindannak, amit az EU-ban értéknek tartanak.

Hírdetés

Ezért egyebek mellett arra is szükség van, hogy a közösség tovább építse közös védelem-, és biztonságpolitikáját. Az atomrakéták leszereléséről kötött amerikai-orosz szerződés (INF) körüli vita éppen azt mutatja, hogy Európa a nagyhatalmak „játékszere” lehet, „ezt pedig nem akarjuk” – mondta a CDU elnöke.

Az EU-nak csak a nagy kérdésekkel szabad foglalkoznia, „és a nagy kérdés a külső határ védelme, ez a feladat, ezt kell teljesíteni” – húzta alá.
 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »