Községi lapot indítottak Ajnácskőn

Községi lapot indítottak Ajnácskőn

Hagyományteremtő szándékkal Ajnácskői Hírvivő címmel indított időszaki lapot az Ajnácskői Önkormányzat, amely Tőzsér Árpád Ajnácskő című versével és Poprocký Iván polgármester bevezetőjével indít. A lap első számában beszélgetést olvashatnak a polgármesterrel a község terveiről, bemutatják a turisták által is közkedvelt régiót, s bemutatkoznak a község egyes civil szervezetei is.  

„Különös történelmi időket élünk, a koronavírus-járvány mindenkit megfosztott eddigi szabadságától, sokan kényszerültek a négy fal közé. A vírus sokunkat megfosztott munkahelyétől, sokakat zárt a négy fal közé, s amíg pár éve ilyenkor már a tengerparti nyári szabadságunkat tervezgettük, most jó, ha a vírus enyhültével az országon belül barangolhatunk, igaz, azt is csak óvatosan. Marad a szülőföldünk felfedezése, s valljuk be, mi ajnácskőiek nagyon szerencsés helyzetben vagyunk. Tündéri falu – írta nemrégiben rólunk egyik hetilapunkban Agócs Szvorák Emese, s bizony fején találta a szöget. Községünk csodálatos természeti környezetben fekszik, s bár egykori nevezetességei, a vár és a fürdő már többnyire az enyészeté, van mivel dicsekednünk. De a természeti szépségek mellett Ajnácskőt szorgos, összetartó emberek lakják, akik az elmúlt években is folyamatosan igazi közösséggé formálták a falut. Több civil szervezet öregbíti falunk hírnevét, gondoljunk csak a Csemadokra, a futballklubra, a tűzoltószervezetre, ahogy számtalan tehetséges fiatal alakítja községünk jelenét, s bízunk abban, hogy a jövőjét is” – írja bevezetőjében a falu első embere, akivel interjút is olvashatnak a lap első számában.

Poprocký nemcsak a vírushelyzet okozta nehézségekről szól a beszélgetésben, de a község előtt álló tervekről is. Megkezdődött a közösségi központ építése, de a falu továbbra is szeretne profitálni abból, hogy gyönyörű természeti környezetben fekszik, s a község ideális kiindulóhely a régióba látogató turistáknak is.

Hírdetés

A lap be is mutatja a főbb látványosságokat, ahogy a település két új díszpolgárát, Eva Rysovát, a szlovák színház nagyasszonyát és Herényi Béla mérnököt, iskolaalapítót. Tóth Tamás az ajnácskői fociklubot, Mikó Alexandra a régió egyik legjobban működő, legaktívabb Csemadok-alapszervezetét mutatja be, míg Kovács Ida iskolaigazgató a helyi alapiskola és óvoda idei tevékenységéről szól. Az utolsó képes oldalon olvashatunk a Ramses együttesről, Danyi Csabáról,  Kosec Tibor fecskehoteljéről, a rendkívül sikeres helyi tűzoltóegyletről, ahogy a helyi gólyákról is.

A lap minden helyi háztartásba eljut, de beszerezhető az önkormányzat címén (Községi Hivatal, 980 33 Ajnácskő – Hajnáčka, Fő tér 484., tel.: 047/58 12 143, 0902/917 150, e-mail: [email protected];WEB:http://www.obechajnacka.sk;Facebook: Ajnácskő-község-obec-Hajnáčka) is.

(giv/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »