Közröhej: Von der Leyen hadat üzen az európai farkasoknak, mert egyikük felfalta kedvenc póniját

Közröhej: Von der Leyen hadat üzen az európai farkasoknak, mert egyikük felfalta kedvenc póniját

Ursula von der Leyen kedvenc póniját 2022 szeptemberében „meggyilkolta” egy farkas, és az Európai Bizottság elnöke azóta is minden befolyását latba vetette, hogy kilövési engedélyt szerezzen az állatra, sőt, hogy gyengítse a farkasok védelméről szóló uniós szabályozást. Két nappal ezelőtt végül sikerült elérnie, hogy hajtóvadászat indulhasson a Dolly névre hallgató pónijának gyilkosa ellen, és egy egész vadászfalka indult a farkas után.

A GW952m néven emlegetett farkas elleni kilövési engedély ezen a héten lépett életbe és február végéig szól. Lehetővé teszi a vadászok számára, hogy éjjellátó eszközökkel felszerelkezve kilőjék az állatot, ha az és/vagy a falkája ismét megjeleni von der Leyenék alsó-szászországi otthonánál.

Állítólag a farkas számlájára eddig öt ló, 47 juh, négy szarvasmarha és három kecske élete írható.

Hírdetés

Von der Leyen kedvenc pónija miatti gyászában most azt is jelezte, hogy hajlandó lazítani a farkasokat védő uniós szabályokon, mert azok „valós veszélyt jelentenek az állatállományra”.

Teljesen nyilvánvaló, amit több állatvédő egyesület és politikus is megfogalmazott, hogy von der Leyent személyes bosszú hajtja a farkasok ellen, hiszen 5 ló, 47 juh, több szarvasmarha és kecsek pusztulása nem, de az Európai Bizottság elnökének pónijának felfalása már azonnali és európai  szintű beavatkozást követelt…

Körkép.sk, standard.co.uk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »