Központi Nyomozó Főügyészség: a Teréz körúti robbantót fogták el Karmacson

Központi Nyomozó Főügyészség: a Teréz körúti robbantót fogták el Karmacson

A TEK szerdán Keszthelyen elfogta a szeptember 24-i Teréz körúti robbantás feltételezett elkövetőjét, akit több emberen elkövetett emberölés kísérlete és robbanó anyaggal való visszaéléssel vádolnak, kezdeményezték előzetes letartóztatását, újabb robbantásra készülhetett – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség az Országos Rendőr-főkapitánysággal és a Terrorelhárítási Központtal közösen megtartott rendkívüli sajtótájékoztatóján.

Dr. Keresztes Imre a KNYM főügyésze elmondta: a Keszthelyen elfogott fiatalember megalapozottan gyanúsítható előre kitervelt szándékkal, több emberen elkövetett emberölés kísérlete és robbanó anyaggal való visszaélés vádjával. A nyomozás arra jutott, hogy a robbantást egyedül hajtotta végre.

Nem volt kizárható további bűncselekmények elkövetése, ezért volt fontos az illető mihamarabbi elfogása. A fiatalember a gyanúsítás ellen panasszal élt, tehát nem tett vallásosát, kezdeményezték előzetes letartóztatását. Kitért arra is, hogy a nyomozást az elfogás ellenére tovább folytatják, ezért további részleteket nem kívánt elárulni.

A gyanúsítottról annyit áult még el: magyar állampolgár, nem budapesti illetőségű, eddig nem szerepelt semmilyen nyilvántartásban, tehát büntetlen előéletű. Kitért továbbá arra is, hogy az elmúlt hetek nyomozása vezetett el a fiatalemberhez. Az indítékokról újságíró kérdésre sem kívánt semmit elárulni.

Hírdetés

Javul a rendőrök állapota

Papp Károly országos rendőrfőkapitány elmondta: a két sérült rendőr állapota folyamatosan javul. Bízik benne, hogy hamarosan újra munkába állhatnak. Hozzátette: a teljes KNYM nyomozó iroda állománya részt vett az ügy felderítésében, szintén megerősítette, hogy folytatják a felderítést. Megköszönte továbbá az állampolgári bejelentéseket.

Papp Károly kitért továbbá arra is, hogy a tízmillió forintos nyomravezetői díjat egyelőre senkinek nem kívánják kifizetni.

Esélye sem volt ellenállni

A TEK szerdai műveletei az ország számos pontján párhuzamosan zajlottak, de ezeknek nincs köze az ügyhöz. A célszemély elfogása Keszthelyen történt. Ezt követően, egy másik helyszínen tartottak házkutatást a terrorelhárítók – közölte Hajdú János a TEK parancsnoka. Megjegyezte: az elkövetőnek esélye sem volt ellenállnia az elfogásakor.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »