Közösülésre kényszerítette fiúdiákjait az álpedagógus

Tagadta bűnösségét a bíróság előtt az a csepeli tanár, akit azzal vádolnak, hogy éveken keresztül szexuálisan zaklatta és megerőszakolta diákjait. A férfinek nem volt diplomája, ennek ellenére testnevelőként és nevelőtanárként dolgozott az egyik alapítványi iskolában.

Zokogva kérte számon az egyik diák édesanyja a pedofíliával megvádolt álpedagógust: „Tudod te, mit tettél vele? Tudod te, mi van az én fiammal?”

B. Tamásnak csak érettségije van, pedagógusdiplomája nincs, mégis tornatanárként alkalmazta egy csepeli alapítványi iskola. Az intézmény hátrányos helyzetű gyermekek nevelésére szakosodott. Az ügyészség szerint fiútanítványait rontotta meg, egyik áldozata nem volt 12 éves, amikor közösülésre kényszerítette.

„Vádolom tizenhárom rendbeli, a Btk. 197. paragrafus (1) bekezdés b) pontjába ütköző, (4) bekezdés a) pontjának második fordulata szerint minősülő, a vádlott nevelése, felügyelete alatt álló, 12. életévét be nem töltött személy sérelmére, folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntettével” – fogalmazott Balatnyák Zoltán ügyész.

Hírdetés

A vádirat szerint tornateremben, kirándulásokon, de a saját lakásán is erőszakoskodott áldozataival a vádlott, akinek védője zárt tárgyalást kért a bíróságtól. „Indítványozom, a továbbiakban az eljárásból a nyilvánosságot a tisztelt bíróság erkölcsi okokra való hivatkozással zárja ki” – mondta Vetési Vince ügyvéd.

A sajtó azonban az első napon a tárgyalóteremben maradhatott.

Nem bűnös, ezt már B. Tamás vallotta, aki pontról pontra igyekezett tagadni a vádat. „A vádban szereplő bűncselekményeket nem követtem el. Bizonyítékaim a tanúvallomások, a gyámhivatali határozat, a szakmai egység munkabeosztása, a csoportnaplók” – közölte.

B. Tamás a pályafutását nevelőtanárként kezdte egy fővárosi gyermekotthonban, onnan került a csepeli alapítványi iskolához, ahol nemcsak testnevelőtanár és bokszedző, hanem osztályfőnök is lehetett.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »