Közösségi támogatást kapott a Katolikus Karitász a CitizenGO-tól

Közösségi támogatást kapott a Katolikus Karitász a CitizenGO-tól

A nemzetközi civil szervezet a Karitász budapesti központjában adta át a háborús helyzetben végzett munkáját segítő adományát a Katolikus Karitásznak. A segélyszervezetet támogató 30 ezer euró összegű hozzájárulást a CitizenGO közösség tagjai adták össze a háború kitörése utáni napokban elindult adománygyűjtő kampányban.

A magyarországi Karitászon kívül további négy karitászszervezetnek gyűjtött és adott át azonos összegű támogatást a CitizenGO, összesen 150 ezer eurót: így a magyarországi Katolikus Karitász mellett segíteni tudták a Munkácsi Római Katolikus Egyházmegye karitászszolgálatának erőn felül végzett munkáját, illetve az ukrajnai Caritas Spes és a lengyel és szlovák országos karitászszervezetek háborús krízisben nyújtott segítő tevékenységét.

A Caritas Spes köszönőlevelében a következőt írta: „Az ukrajnai háború kitörése megváltoztatta mindennapi életünket. Az új helyzetben mindenekelőtt a konfliktus áldozatainak segítésében veszünk részt. Elsősorban a bombázott vagy a megszállt területek közelében lévő régiókban élő gyermekeknek segítünk. Erőfeszítéseink célja, hogy minden kitelepített személyt ellássunk a szükséges javakkal. Hálásan köszönünk minden adományt, amivel hozzájárultak ahhoz, hogy a veszélybe került vagy menekülni kényszerült embertársainknak biztosítani tudjuk alapvető szükségleteiket, valamint hosszabb távú ellátásukat.”

Hírdetés

Zagyva Richárd, a Katolikus Karitász igazgatóhelyettese köszönetet mondott a CitizenGO közösség tagjainak, külön megemlítve azt az 1095 magyar adományozót, akik támogatást küldtek. Schittl Eszter, a nemzetközi civil szervezet magyarországi vezetője hozzátette, elítélik az emberéleteket követelő háborút, támogatják a rászorulókat, és imára hívnak a békéért, az áldozatokért, a veszélyben lévőkért, a menekültekért és az őket segítőkért, a Karitász minden munkatársáért és önkénteséért.

Forrás: Katolikus Karitász

Fotó: Lambert Attila

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »