Közösségben segíteni – Csoportvezetői szakmai napot tartott a Győri Egyházmegyei Karitász

Közösségben segíteni – Csoportvezetői szakmai napot tartott a Győri Egyházmegyei Karitász

Szeptember 23-án, szombaton tartotta a Győri Egyházmegyei Karitász idei második csoportvezetői szakmai napját, melyen Árvai Ferenc plébános, az Egri Főegyházmegyei Karitász igazgatója tartott érdekfeszítő előadást.

A rendezvény kezdő imájára csaknem harmincan gyűltek össze, majd Lőrincz Attila házigazda igazgató köszöntötte a megjelenteket, és a találkozó céljaként mondandójában az erős közösség fontos szerepére hívta fel a figyelmet.

Árvai Ferenc atya előadásának első részében részletesen ismertette a Katolikus Karitász lelkiségét, küldetésének alapjait, illetve azt, hogy a közösség miben különbözik más humanitárius szervezetek felfogásától. Rövid szünet után az előadó szemléletes esettanulmányokkal alátámasztva fejtette ki az önkéntes karitászmunka szakmai alapelveit, külön hangsúlyozva a megkülönböztetés nélküli, irgalmas segítségnyújtás és a személyesség fontosságát. A közösen elfogyasztott meleg ebéd után pedig a plébániai karitászszolgálat rejtelmeibe vezetett be a jelenlevőket Ferenc atya: többek között szóba kerültek a helyi közösségépítés kihívásai, a kívánatos adminisztráció módszerei, illetve az eredményes szeretetszolgálat inspiráló példái.

Hírdetés

A csoportvezetők a kivetített képes előadás mellett videón tekinthették meg néhány rászoruló tanúságtételét arról, hogyan segíti őket a karitász, illetve fiatalok vallomását a Caritas Junior mozgalom élményeiről. Ferenc atya sok humorral és közvetlenséggel, ugyanakkor lendületes határozottsággal kínált szakmai és lelki inspirációt az önkéntes csoportvezetőknek, akik mindezt konkrét problémafelvetésekkel és gyakorlati kérdésekkel hálálták meg.

A rendezvény végén köszöntötték az idei Caritas Hungarica-díjasakat: Csapóné Obendorfer Erikát, Kránitz Pétert (Magyaróvár) és Tóth Jánost (Lébény), majd a karitászszolgálatért közösen hálát adtak.

Forrás és fotó: Győri Egyházmegyei Karitász

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »