Közösség elleni uszítás gyanúja miatt feljelentették Lázár Jánost

Közösség elleni uszítás gyanúja miatt feljelentették Lázár Jánost

Feljelentést tett közösség elleni uszítás miatt a Lázár János ellen a Közmunkás Szakszervezet társelnöke szerdán a Miniszterelnökséget vezető miniszter közmunkásokra vonatkozó kijelentése miatt a Legfőbb Ügyészségen – írja az MTI.

Komjáthi Imre, aki a Munkát, Kenyeret, Tisztességes Béreket Egyesület elnöke is, az ügyészség fővárosi székhelye előtt tartott sajtótájékoztatón tűrhetetlennek nevezte a miniszter nyilatkozatát. Egy normálisan működő országban egy felelős beosztásban lévő politikus nem beszélhet így 160-170 ezer emberről, nem tolvajozhat le egy egész társadalmi réteget – hangoztatta. Hozzátette, hogy egy normális országban az ország első számú vezetője nem lehet egy keresztapa.

Komjáthi Imre szerint Lázár János nem először tesz „nagyúri gőggel” kijelentést a szegény emberekről, akik nála jóval kevesebből kell, hogy megéljenek, és akik kiszolgáltatottak a helyi kiskirályoknak. Vegye tudomásul minden kormánypolitikus, hogy a legelesettebbek, a legkiszolgáltatottabb emberek Magyarországon nem a kapcarongyaik – mondta.

Molnár Gyula, az MSZP elnöke közölte: ha valaki a kirekesztett társadalmi csoportokat lenézni az sem nem tisztességes, sem nem szolidáris és különösen nem keresztény gondolkodású. Az ilyen rezsimek általában a történelem szemétdombjára kerülnek – jelentette ki. Hozzátette: az áprilisi választásokig azon dolgoznak, hogy elkezdjék megírni a Fidesz-kormány elmúlt nyolcéves történetét, nem akarnak újabb fejezeteket nyitni.

Az ellenzéki pártelnök azt mondta, normális oktatási rendszer és egészségügy, megfelelő bérek, szolidaritás kell ahhoz, hogy igazságos legyen Magyarország.

http://mno.hu/

Lázár János egy január végi hódmezővásárhelyi választási fórumon beszélt arról, hogy annak a közmunkásnak, akinek reggel hatkor el kell mennie melózni, délután háromkor már nem sok kedve marad, hogy elmenjen lopni.

Hírdetés

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a múlt csütörtöki kormányinfón elnézést kért azoktól, akiket esetleg megsértett a leegyszerűsítő megjegyzése, amelynek „nem volt kirekesztő éle”.

Komjáthi Imre már január végén, a Hír TV műsorában közölte, hogy a Közmunkások Szakszervezete feljelenti a kancelláriaminisztert. „Most sírnék legszívesebben. Azért, mert én látom mindennap azokat az embereket, akik küzdenek a mindennapjukban. Az ő gyerekeik nem lesznek jó partik, mint Lázár Boldizsár. Az ő gyerekeiknek nincs 60-70 milliós villájuk, nincs sertéstelepük. Elnézést, ez valami őrület” – fogalmazott.

http://mno.hu/

Az MSZP elnökét az MTI összefoglalója szerint kérdezték a szocialisták és a Magyar Liberális Párt együttműködéséről is. Molnár Gyula emlékeztetett arra, hogy az MSZP szombati kongresszusa véglegesíti az országos listát és az egyéni jelölteket. Tévesnek nevezte azokat a híreket, hogy az MSZP elnöksége döntött a Liberálisoknak juttatott listás helyekről.

A pártelnök elmondta: az elnökség azt ajánlja a választmánynak – amely a szövetségi politikával foglalkozik – , hogy választásjogi értelemben az MSZP a Párbeszéddel induljon közösen a választáson, a Liberálisokkal pedig politikai szövetséget kössenek.

Hiesz György gyöngyösi polgármester országgyűlési képviselői jelöléstől való visszalépéséről és a pártból való kilépéséről Molnár Gyula közölte, Hiesz György korábban jelezte, hogy ő Gyöngyössel akar foglalkozni. Hozzátette: nagyon meglepte, hogy a pártból való kilépését is bejelentette.

Az MSZP elnöke elmondta, kérte, hogy Gyöngyösön hívjanak össze rendkívüli taggyűlést, amelyen ő is részt vesz. Mindenképpen MSZP-Párbeszéd-jelölt fog indulni Gyöngyösön – hangsúlyozta, de a jelölt nevét nem kívánta megmondani, arról a taggyűlés dönt. „Lesz kihívója a Fidesznek és lesz ellenfele Vona Gábornak is” – közölte.

http://mno.hu/

A pártelnök elmondta, azt fogja támogatni, hogy a liberális politikusok a listán is kapjanak helyet, de azt nem mondta meg, hol.

Kitért arra, azon dolgoznak, hogy olyan választási eredményük legyen, amely az abszolút többségen túl lehetővé teszi, hogy a Párbeszédnek önálló parlamenti frakciója legyen.

Molnár Gyulát kérdezték arról is, hogy sajtóhírek szerint MSZP-s prominensek, például Lendvai Ildikó és Puch László azt javasolja, a választás után szűnjön meg az MSZP, és új névvel, a Párbeszéddel közösen folytassa tovább a parlamenti munkát. A pártelnök azt mondta, erről nem hallott és nem is hiszi, hogy valóságos felvetés.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »