Közös szilveszteri koccintásra hívnak az erdélyi városok önkormányzatai

Közös szilveszteri koccintásra hívnak az erdélyi városok önkormányzatai

Közös óévbúcsúztatásra, illetve újév-köszöntésre várják a helyieket és a vendégeket is az erdélyi városok főterén vasárnap sorra kerülő szabadtéri szilveszteri ünnepségek szervezői.
Tűzijátékkal, ingyenes pezsgőzéssel és koncertekkel köszönthetik az új évet az erdélyi városokban azok, akik részt vesznek az önkormányzatok által szervezett szilveszteri ünnepségeken. Kolozsváron a Főtérre kilátogatók bérmentesen használhatják a korcsolyapályát, Nagyváradon hosszabbított programmal működik a karácsonyi vásár, míg Gyergyószentmiklóson szerencsemalacot nyerhetnek az óévbúcsúztatók.

A kincses város főterén vasárnap este 10 órakor kezdődik a polgármesteri hivatal által szervezett műsor hivatalos programja. Az ünnepség szépséghibája, hogy a városháza ezúttal sem gondolt Kolozsvár magyar közösségére: az éjféli lézershow és tűzijáték előtt két, utána pedig egy harmadik román együttes szórakoztatja a közönséget. Az újév-köszöntők számára ugyanakkor 700 üveg pezsgőt nyitnak ki az önkormányzat közleménye szerint.

A 2017-es év utolsó napja egyben a kolozsvári karácsonyi vásár végét is jelenti, a helyieknek 31-én éjszaka lesz még lehetőségük ajándéktárgyakat és különféle finomságokat vásárolni.

Hírdetés

A városháza azt is közölte: szilveszter alkalmából reggel 10 és délután fél 4 között, valamint este 10-től fél 12-ig ingyenesen használható a Mátyás-szoborcsoport körül felállított korcsolyapálya.

Nagyváradon sem maradhat el a tűzijáték a polgármesteri hivatal által a Szent László téren tartandó szilveszteri ünnepségen, amelyen ugyanakkor a téli ünnepekhez kapcsolódó ételeket kínálnak a jelenlevőknek.

Kolozsvárhoz képest a partiumi megyeszékhelyen valamivel nemzetközibb lesz a zenei felhozatal, este fél 11-től éjfélig ugyanis Max Merseny németországi szaxofonista zenél a közönségnek.

A városháza egyébként közleményében nagyszabású, 10 perces tűzijátékot ígér, az előző évekhez képest pedig egy másik újdonság, hogy ezúttal három helyszínről lövik fel a rakétákat. A karácsonyi vásár és a korcsolyapálya vasárnap egészen éjfélig nyitva tart.

Sepsiszentgyörgyön is hagyománynak számít már a főtéri szilveszteri utcabál, amelynek keretében nemcsak éjfélkor, hanem 1 órakor is tűzijátékkal ünneplik az új évet.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »