"Közönséges bűnözők, akiket azonnal ki kellett volna utasítani az országból" – a debreceni menekülttábor bezárásáért tüntetett a Jobbik

A demonstrálók ott gyűltek össze, ahol a hétfői zavargások történtek, s az illegális bevándorlás ellen emeltek szót.

Mint arról portálunk is beszámolt, lázadás volt hétfőn a debreceni "menekült"táborban. Két migráns konfliktusába több százan csatlakoztak, a tábor területén kívül kukákat gyújtottak fel, autósokat dobáltak meg kövekkel. A nézeteltérés oka az volt, hogy az egyik menedékkérő elvette a másik – egyes információk szerint a lapok között 200 eurót tartalmazó – Koránját, majd az egyik épületbe berohanva megtaposta azt. A konfliktus elmérgesedett, az állomáson tartózkodó menedékkérelmet benyújtók közül több százan bekapcsolódtak az összetűzésbe.

A rendőrség végül 330 fős rendőri egység bevetésével állította helyre a rendet. De a tábor az eset után csak alig fél napig volt lezárva. A Sámsoni úton egészen a Kassai útig térfigyelő kamerákat szerelnek fel, és ezeket bekötik a megyei rendőr-főkapitányság rendszerébe. A debreceni rendőrkapitány egyébként fokozott ellenőrzést rendelt el július 1-jén 12 órától július 15-én 24 óráig a város egész területére.

A "menekült"tábor elé a Jobbik vasárnap estére demonstrációt tervezett annak érdekében, hogy bezárassák a menekülttábort. Az eseményen beszédet mondtak Z. Kárpát Dániel és Kulcsár Gergely, a Jobbik országgyűlési képviselői.

Több százan jelentek meg a demonstrálók hét óra körül, ám a menekültüggyel kapcsolatban a tüntetők nem a befogadóállomás előtt, hanem a Sámsoni út másik végén gyűltek össze, ott, ahol a zavargások történtek hétfőn.

Kulcsár Gergely, a Jobbik országgyűlési képviselője elmondta, a párt célja nem a gyűlöletkeltés, nem az uszítás, ők csupán rendet szeretnének és békét. Azt is mondta, hogy nem a menekültek ellen vannak, mert állításuk szerint a táborban lakóknak mintegy 1 százaléka menekült, a többi bent lakó illegális bevándorló, aki nem rendelkezik hivatalos papírokkal. A hétfői zavargás okozóit közönséges bűnözőknek nevezte, akiket azonnal ki kellett volna utasítani az országból.

Hírdetés

A demonstráción elhangzott, a jelenlegi menekültüggyel kapcsolatban a Jobbik azt javasolja, hogy azonnal állítsanak fel határőrséget, mert hiába van kerítés a határ mentén, ha nincs aki őrizze azt. A párt szerint a magyar katonákat nem az Iszlám Állam ellen kellene vezényelni, hanem inkább a határvédelemben használják őket. A helyszínen elhangzott, a párt javaslatai között szerepel az is, hogy az embercsempészek sokkal súlyosabb büntetést kapjanak, azokat pedig, akik papír nélkül érkeznek az országba, azonnal fordítsák vissza oda, ahonnan jöttek.

A Jobbik szeretné, ha visszaállítanák az idegenrendészeti őrizetet, el akarják érni, hogy a debreceni befogadó állomáshoz hasonlókat azonnal tegyék zárttá, ehhez szerintük elég egyetlen miniszteri határozat. A párt képviselői azt várják, hogy kezdődjenek meg az előkészületek azzal kapcsolatban, hogy a táborokat rövid időn belül lakott területen kívülre telepítsék.

A demonstráció ideje alatt egyébként nem lehetett sétáló menekültet látni a környéken, vélhetően a tüntetés idejére mindenkinek előírták, hogy a táborban maradjon. A rendőrség egyébként a hétfői zavargás óta nagy erőkkel vigyáz a rendre a tábor közelében. A hatóság ezzel együtt a rendezvény előtt felkért mindenkit arra, hogy ne dőljenek be a provokációknak, békésen, méltóságteljesen demonstráljanak.

(Dehir nyomán)

Debrecenben tényleg minden rendben, csak az Allah akbarozás érkezett meg Magyarországra

Nem találta el égő kuka Szelényi Zsuzsanna fején a bazilika kilincset, így Debrecenben minden rendben

Törzsi dühöngés a debreceni menekülttábor környékén, felfegyverzett vadak tucatjai támadtak az arra járó autósokra


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »