Kozma Imre atyára emlékezik a közmédia

Kozma Imre atyára emlékezik a közmédia

Emlékműsorokkal tiszteleg Kozma Imre előtt október 17-én a Kossuth Rádió, a Duna és az M5 kulturális csatorna – adta hírül az MTVA.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke, a Betegápoló Irgalmasrend korábbi magyarországi vezetője október 16-án, 84 éves korában hunyt el.

A közszolgálati csatornák méltó módon tisztelegnek Kozma Imre atya emléke előtt. Október 17-én 14:40-től a Dunán az Isten kezében című vallási sorozatban idézik fel, élete során milyen kiemelkedő szerepet vállalt az elesettek ellátásában. Az M5 kulturális csatornán 19 órától A Nagyok című portréműsor két részben mutatja be, hogyan segítette a menekülni kényszerülő keletnémet családokat, illetve a romániai forradalom és a délszláv háború szenvedőit. A Kossuth Rádió 19:30-kor ismétli meg a Nagyok című portréműsorát, amelynek az atya korábban vendége volt.

Hírdetés

Kozma Imre katolikus papként jelentős hatást gyakorolt a magyar társadalomra. Szókimondó prédikációi sokakat megszólítottak, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat megalapítójaként kiemelkedő szerepet vállalt a rászorulók megsegítésében.

Munkásságát számos elismeréssel méltatták: 1996-ban az Év emberének választották, később átvehette a Magyar Köztársaság Középkeresztjét, a Prima Primissima díjat, valamint a Francia Becsületrend és az Európa Polgár díjat is.

MTVA/Felvidék.ma


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »