„Középkori módszerekkel kínozták” az EP korrupcióba belebukott volt alelnökét

„Középkori módszerekkel kínozták” az EP korrupcióba belebukott volt alelnökét

A korrupciós botrányba keveredett volt EP-alelnök, Eva Kaili ügyvédje állítja, védencét „középkori módszerekkel” kínozzák a belga hatóságok – írja a Euroctiv.com nyomán a Telex.

A görög szocialista európai parlamenti képviselőt és három társát december 9-én tartóztatták le a belga hatóságok egy korrupció vádjával indított nyomozás részeként. A gyanú szerint Kaili pénzt kapott azért, hogy befolyásolja az Európai Parlament Katarral kapcsolatos döntéseit. A nyomozás keretében tartott házkutatások során a rendőrök mintegy másfél millió euró (kb. 607 millió forint) készpénzt találtak és foglaltak le. Kaili tagadta, hogy bármi törvénytelent tett volna, ugyanakkor korábban részleges beismerést tett. A nő jelenleg előzetes letartóztatásban van Brüsszelben.

Ügyvédje, Mihalisz Dimitrakopulosz állítása szerint Kailit 16 órán keresztül hallgatták ki, elkülönítve tartották fogva folyamatosan égő fények mellett (bizonyára szeretett volna molenbeeki bevándorlóbűnözőket maga mellé a sötétben, persze „transznőket” – a szerk.), és nem adtak neki egy második takarót sem, amit azért kért, mert fázott a fogdában.

Hírdetés

Az ügyvéd szerint a „középkori stílusú kínzások” nem a börtönben történtek (a luxusbörtönre eddig még nem mertek panaszkodni – a szerk.), hanem a rendőrség épületében, ahol a kihallgatások zajlottak (mi szívesen elküldenénk börtön helyett stadionépítő közmunkára kedvenc Katarjába, kár, hogy már lement a vb – a szerk.). Az ügyészség egyelőre nem reagált a vádakra.

Kaili nemrég újabb kérelmet nyújtott be szabadlábra helyezésére, amelyet a belga bíró csütörtökön elutasított, attól tartva, hogy megpróbálhat bizonyítékokat megsemmisíteni és megváltoztatni a nyomozás menetét. A volt képviselő ragaszkodik ahhoz, hogy ártatlan, és fogalma sincs olasz partnere, Francesco Giorgi és a botrány állítólagos kiagyalója, Antonio Panzeri illegális tevékenységéről.

Ügye nem áll jól, miközben gyűlnek ellene a bizonyítékok, Panzeri vádalkut kötött a belga hatóságokkal, és részletes vallomást tett azért, hogy kedvezményt kapjon a büntetésből. Panzeri bevallotta, hogy aktívan részt vett korrupciós ügyekben Katarral és Marokkóval kapcsolatban, és állítólag Kaili szerepéről is beszélt a nyomozóknak.

Korábban írtuk: A belga ügyészség meghosszabbította Eva Kaili fogvatartását


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »