Középiskolai szakkollégiumot indít a Patrona Hungariae Iskolaközpont

Középiskolai szakkollégiumot indít a Patrona Hungariae Iskolaközpont

A Slachta Margit Szakkollégium (SMC) felvételt hirdet országos tehetséggondozó képzésére 10–11–12. évfolyamos fiúknak és lányoknak. A jelentkezés határideje szeptember 30.

Hat hétvégét töltenek meg a Patrona Hungariae Katolikus Iskolaközpont felújított kollégiumában intenzív intellektuális programokkal. A részvétel ingyenes, a program mind a hat alkalommal az egész hétvégét érinti. Az előadók egy-egy tudományterület elismert szakemberei, középiskolai tanárok. Az alkalmak témái azonban kívül esnek a megszokott tantárgyi kereteken, a program az ismeretszerzésen túl nagy hangsúlyt fektet a kapcsolatteremtésre és a hálózatépítésre.

A tehetséggondozó képzés időpontjai:

október 14–16.,
november 11–13.,
január 13–15.,
február 17–19.,
március 17–19.,
április 21–23.

A képzés témakörei: kulturális antropológia, verbális és nonverbális kommunikáció; filozófia, jövőelemzés; önismeret, pszichológia; mesterséges intelligencia; teológia, biblikum; academic writing, hivatkozások, online források alkalmazása és felhasználása; hálózattudomány.

Állandó programelemek: előadás, műhelymunka; prezentációkészítés és -előadás; oxfordi vita; academic writing; önismereti tréning, alkalmazott pszichológiai módszerek; kommunikációs helyzetgyakorlatok.

Hírdetés

Jelentkezni motivációs levéllel lehet az alábbi e-mail-címen: [email protected].

A jelentkezés határideje 2022. szeptember 30.

A hétvégék menetrendje ITT található.

Forrás: Patrona Hungariae Katolikus Iskolaközpont

Fotó: Merényi Zita

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »