Közeleg a Tolvajkergetők másodfokú tárgyalása

Közeleg a Tolvajkergetők másodfokú tárgyalása

Kitűzte a Fővárosi Ítélőtábla a Tolvajkergetők elleni büntetőper másodfokú tárgyalását. Az egykori bűnvadászok elsőfokú ítéleté április 2-án és 4-én tanácsülés keretében bírálják el.

Mint ismeretes, az évekig a rendőrséggel szoros együttműködésben tevékenykedő Tolvajkergetők négy tagja 2015 áprilisában verekedésbe keveredett egy súlyosan drogfüggő bűnözővel, miután ráhívták a rendőrséget. A beszámíthatatlan állapotban levő csibész hazudozásának nyomán súlyos bűncselekményekkel, csoportosan elkövetett önbíráskodás és súlyos testi sértés bűntettével gyanúsították meg az egyesület alapítóját, Tomcatet, akit hosszú időre előzetes letartóztatásba is helyeztek, és három társát. Szabadulása után Tomcat részletesen beszámolt a nagyközönségnek a büntetőeljárás részleteiről, ide értve a tanúk súlyos ellentmondásait, amelyeket a nyomozó hatóságok figyelmen kívül hagytak. A kutyakomédia a Budapest Környéki Törvényszéken folytatódott, ahol tavaly szeptemberben két év letöltendő börtönbüntetést szabtak ki Polgár Tamásra, társaira pedig felfüggesztett szabadságvesztést, illetve eltiltották őket az I. rendű vádlottal való további kapcsolattartástól.

Hírdetés

Tolvajkergetők

A vádlottak által a YouTube-on bemutatott hivatalos iratok tanúsága szerint az eljárás súlyosan koncepciózus volt. Az ítélet érdemi tartalmát már 2015-ben kész tényként közölte a sajtóval a törvényszék szóvivője, teljes néven megnevezve a bűnbaknak kikiáltott Polgárt. A tárgyalások során meghamisították a jegyzőkönyveket, hogy a tanúvallomások az ügyészségnek kedvezzenek, illetve a bíróság minden olyan bizonyítási indítványt elutasított, amely kétségbe vonhatta volna a vádakat. Így például meghallgatni sem voltak hajlandóak azt a igazságügyi pszichiáter szakértőt, aki egyértelműen azon a véleményen volt, hogy a súlyos antiszociális személyiségzavartól szenvedő, ráadásul kábítószerek hatása alatt álló sértett ok nélkül is rátámadhatott a vádlottakra, illetve nem volt olyan szellemi állapotban, hogy törvényesen figyelembe vehető vallomást tegyen.

Az eljárás során országos, európai és nemzetközi elfogatóparancsot bocsátottak ki Tomcat ellen, aki a tárgyalásoktól távol maradt. Egy későbbi internetes videójában elmondta, hogy egy dél-amerikai országba távozott, amellyel Magyarországnak nincs kiadatási egyezménye, és egyébként sem vennék komolyan a magyar hatóságok állításait. Munkatársunknak elmondta, hogy nem fűz komoly reményeket ahhoz, hogy a másodfokú tanács törvényes ítéletet hoz majd, hiszen első fokon sem vették figyelembe sem a legelemibb eljárásjogi garanciákat, sem a büntetőeljárási törvényt. Így például az első tárgyalást úgy tartották meg, hogy arra ő még szabályszerű idézést sem kapott, ami önmagában abszolút hatályon kívül helyezési indokot kellene, hogy képezzen. Semmi oka nincs azonban feltételezni, hogy a büntetőeljárásnak álcázott politikai leszámolást bármi is megakadályozza.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »