Közel voltak a dobogós helyezéshez (Fallabda)

Közel voltak  a dobogós helyezéshez (Fallabda)

December 3. és 5. között a brassói WePlay Club adott otthont az utánpótlás fallabda Román Kupa idei kiírásának, amelyet a sepsiszentgyörgyi Huni Squash Sportklub és a Román Fallabdaszövetség rendezett. A versenyre négy kategóriában összesen 21 sportoló nevezett, akik négy romániai és egy moldovai klubot képviseltek. A viadal megszervezését Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala támogatta.

A fiúk három kategóriában – U11, U15 és U19 – tették próbára magukat, míg a lányok egy korosztályban (U17) ragadtak ütőt. A sepsiszentgyörgyi Bara Hunor irányította háromszéki klubot három játékos képviselte. Dávid Márk az ötödik és Szén László a hatodik helyen végzett U19-ben, míg a legjobb eredmény a kézdivásárhelyi Kovács Kristóf nevéhez fűződik, aki U15-ben a dobóról lecsúszva a negyedik lett. A következő utánpótlástornára jövő év februárjában kerül sor Bukarestben, majd ezt követően májusban ismét a Huni Squash Sportklub szervez Brassóban a veterán országos bajnoksággal egybekötött viadalt a gyerekek számára.

Hírdetés

„Alacsonynak tűnhet a részt vevő gyerekek száma, ám nagyon örültem, hogy a járványhelyzet ellenére is sikerült több mint húsz gyereket versenybe állítanunk, ezúttal viszont a létszám miatt összevontuk a kategóriákat. Sajnos, az egész országban egy kissé lefelé ívelő irányba mutat a fallabda iránti érdeklődés, ami véleményem szerint az elmúlt másfél év nehézségeinek köszönhető. A kisebb létszám ellenére a torna sikeres és sérülésmentes volt. Örvendek, hogy a szülők és a klubok támogatják a gyerekek fejlődését, valamint ebben a kellemetlen helyzetben is kitartóan részt vesznek a különböző megmérettetéseken” – mondta Bara Hunor.

Eredmények: * U11, fiúk: 1. Ilyés Zajzon (Transylvanian Tennis & Squash), 2. Darius Mușat (Infinity Bukarest), 3. Flavian Claudiu Focșanschi (Infinity Bukarest) * U15, fiúk: 1. David Cristian Focșanschi (Infinity Bukarest), 2. David Alexandru Petrescu (Infinity Bukarest), 3. Bodor Bence (Transylvanian Tennis & Squash) * U17, lányok: 1. Andreea Ghiorghișor (Remat Călărași), 2. Timeea Dumitrașcu (Remat Călărași), 3. Alexandra Ghiorghișor (Remat Călărași) * U19, fiúk: 1. Dumitru Goian (Infinity Bukarest), 2. Adrian Andoniu (Remat Călărași), 3. Richard Dragomir (Remat Călărași). (miska)


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »