Közel száz covidos szülés Kassán, egyetlen újszülött sem lett pozitív

Közel száz covidos szülés Kassán, egyetlen újszülött sem lett pozitív

A kassai Louis Pasteur Egyetemi Kórház (UNLP) ún. covid-zónájának szülészetén már 95 olyan nő szülte meg gyermekét, akinél megerősítették, hogy koronavírussal fertőződött meg vagy erősen fennállt ennek a gyanúja. A PCR tesztek alapján egyetlen baba sem született koronavírusosan – közölte a kórház.

Ladislav Rosocha, a nőgyógyászati-szülészeti osztály főorvosa elmondta, mindenféle hírek terjednek, a szülés előtt álló nők sokszor félve érkeznek.

 – fogalmazott a főorvos.

Az intézményben az első koronavírusos szülést 2020. október 18-án vezették le, komplikációk nélkül. Azóta a személyzetnek már nagyobb gyakorlata van ebbe, de a fertőzésveszélyt továbbra is komolyan veszik.

Hírdetés

– mondta Cecília Kapustová szülésznő.

– közölte Iveta Kostelníková, a neonatológiai osztály főorvosa. Hozzátette,

Jó hír a még szülés előtt állók számára, hogy a rendelkezésre álló adatok szerint az enyhe lefolyású koronavírus-fertőzés nem okoz magzati károsodást, illetve nem vezet születési rendellenességekhez. Komplikációk olyan esetekben léptek fel, amikor a betegség súlyos lefolyású volt, illetve jelen voltak más rizikófaktorok, mint az elhízás vagy a cukorbetegség.

Az egyetemi kórházban eddig nem volt példa arra, hogy a szülés után annyira romlott volna valamelyik kismama állapota, hogy át kelljen helyezni az infektológiai osztályra.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »