Közel ötvenmillió lej gázvezetésre (Kézdivásárhely)

Közel ötvenmillió lej gázvezetésre (Kézdivásárhely)

Elkezdődött az Anghel Saligny program finanszírozása, amiből sok más település mellett Kézdivásárhely is részesül. A Cseke Attila RMDSZ-es miniszter által vezetett Fejlesztési Minisztérium egyelőre 49 millió lejes keretet hagyott jóvá a céhes város gázhálózatának bővítésére.

Az An­ghel Saligny közművesítési programból a szaktárca több mint 70 beruházást támogat, erre az RMDSZ közleménye szerint 589 millió lejt különítettek el, az összegnek közel tíz százaléka érkezik Kézdivásárhelyre, ahol 49 millió lejből kívánják megvalósítani a gázhálózat bővítését a városban és a hozzá tartozó településeken: Oroszfaluban, Sárfalván, Szászfaluban és Nyujtódon.

Hírdetés

A céhes város 2020-ban már letett egy pályázatot erre a beruházásra, akkor a középmezőnyben végzett, most viszont megkapta a szükséges támogatást, mégpedig kedvező feltételek mellett. Az Anghel Saligny program ugyanis nem ír elő egy kötelező bekötési számot, így az energiaárak emelkedése miatt vonakodóknak lesz idejük megfontolni, hogy beköttetik-e vagy sem a fatüzeléshez képest jóval nagyobb komfortot kínáló földgázt. Bokor Tibor polgármester abban reménykedik, hogy az orosz–ukrán konfliktust követően normalizálódnak az energiapiaci árak, így többen kedvet kapnak az országos gázhálózatra való csatlakozáshoz.

A hálózat bővítése mellett 3000 gázórát cserélnek korszerű mérőműszerre, ezek rádiójeles órák lesznek, jelentősen megkönnyítve a fogyasztás havi összesítését.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »