Közel negyven szaúdi katona vesztette életét Jemenben

Közel negyven szaúdi katona vesztette életét Jemenben

Egy nemrégiben közzétett jelentés szerint, a jemeni hadsereg és a vele szövetséges Népi Bizottságok katonáinak és harcosainak a királyság délnyugati határvidékein, a rijádi rezsim légi hadműveletivel szemben júniusban indított megtoroló támadásai több tucat szaúdi katona életét követelték.

Az arab nyelvű jemeni al-Masirah TV-hálózat, meg nem nevezett szaúdi társadalmi médiaaktivistákra hivatkozva, arról számolt be, hogy a jemeni erők és szövetségeseik múlt hónapban indított megtorló támadásai során 46-an megsebesültek, 30 szaúdi katona pedig életét vesztette Jizan, Najran és Asir régióiban.

Ezzel szemben a szaúdi sajtóügynökség jelentése szerint, a jemeni csapatok és szövetségesei a megtorló csapások során összesen 26 szaúdi katona életét oltották ki.

A jemeni hadsereg katonái a Népi Bizottság harcosaival közösen Katyusa rakétákat lőttek ki a Szaúd-Arábia Jemennel szomszédos határvidékén, Najran városában található al-Sadis katonai bázisra, ahol a korábbi jemeni elnökhöz, Abd Rabbuh Mansur Hadi-hoz hűséges, Szaúd-Arábia által támogatott militánsok tartottak gyűlést.

Hírdetés

A támadásokban eddig ismeretlen számú szaúdi zsoldos vesztette életét és szenvedett maradandó sérüléseket.

A megtoroló csapásra adott válaszként szaúdi harci repülőgépek 10 légicsapást hajtottak végre az észak-nyugat jemeni Sa’ada tartomány, Baqim nevű kerületben az ott található lakóépületek és gazdasági területek ellen, azonban a lehetséges veszteségekről és az okozott károk mértékéről nem állnak rendelkezésre adatok.

Továbbá, szaúdi harci repülőgépek négy légi támadást indítottak ugyanazon jemeni tartomány Kitaf wa al-Boqe’e nevű körzetében is. Ugyanakkor a támadás által okozott halálesetekről nem jelentettek.

Közölte egy neves újságíró és politikai kommentátor, aki meglehetősen erős kritikával illette a nemzetközi közösséget azzal kapcsolatban, hogy nem sikerült megállítania és egy csapásra véget vetnie a Szaúd-Arábia vezette Jemen elleni katonai támadásoknak.

Orientalista.hu – Vivkamar


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »