Közel hetvenezren éltek a BKK újításával

Közel hetvenezren éltek a BKK újításával

A legtöbben októberben igényeltek álláskereső bérletet – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A Fővárosi Közgyűlés 2020. január 1-jétől biztosítja az ingyenes utazási lehetőséget a nyilvántartásban szereplő, budapesti állandó lakhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező álláskeresőknek.

A koronavírus-járvány miatt márciusban kihirdetett veszélyhelyzetig 15 ezer ingyenes havi bérletet adott ki a BKK az álláskeresőknek. A járvány első hullámában a csökkenő utasforgalommal együtt a bérletet kiváltók száma is csökkent, de nyár közepén, az álláskeresők számának növekedésével ismét megélénkült a kereslet: júliustól minden hónapban több mint hatezer szelvényt adott ki a BKK,

októberben csaknem 7500-an igényelték az álláskeresők bérletét.

A díjmentes bérletet csak személyesen lehet kiváltani a kormányhivatal által kiállított, 30 napnál nem régebbi, papír alapú, eredeti hatósági bizonyítvánnyal, egy személyazonosításra alkalmas okmánnyal és a lakcímkártya bemutatásával.

A bérlet kiváltásához szükséges hatósági bizonyítványt minden hónapban újra meg kell igényelni Budapest Főváros Kormányhivatalának illetékes kerületi hivatalában, egészen addig, amíg az álláskeresési időszak tart.

Hírdetés

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »